Krizde yatırım pilav üstü kuru

Güncelleme Tarihi:

Krizde yatırım pilav üstü kuru
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2009 22:00

Gece kulübü ve restoran işleten Ümit Özgünter ile Organizatör Cüneyt Ortan, kurdukları şirket ile arabada pilav üstü kuru fasulye veya tavuk ve ayran satarak, yılda 12 milyon dolar ciro hedefliyor.

Haberin Devamı

TÜRK mutfağının “Çek bir pilav üstü kuru” zevki, girişimcileri kriz döneminde yatırıma yöneltti. izmir’de Le Meyhane ve Çeşme’de Rouge Restoran’ın sahibi Ümit Özgünter, ortağı Organizatör Cüneyt Ortan ile Orter Gıda’yı kurarak, arabada pilav satmaya başladı. 6 bin kişilik pilavYenişehir Gıda Çarşısı’nda 150 metrekarelik mutfak kuran ortaklar, buradan bir yılda izmir’deki 20 arabaya 300’er tabaktan, toplam 6 bin kişilik pilav yapmayı planladı. Ortaklar, dört tekerlekli, 2 metre uzunluğunda, dışı kırmızı beyaz çizgili olan içinde kuru fasulye ve pilavı sıcak suda tutan özel tencereler ile pilavın kurumasını engellemek amacıyla üstten buhar püskürten sistemin bulunduğu arabayı 8 bin 500 TL’ye mal etti. Pilav ayran 2.5 TLOrtaklar, ilk etapta dört arabayı Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Dokuzçeşmeler, Tınaztepe, Narlıdere kampüsleri ile Eğitim Fakültesi’ne koydu. Arabalarda sade pilav ve ayran 2.5 TL, pilav üstü kuru ve ayran 3.25 TL, pilav üstü et ya da tavuk ve ayran 3.75 TL’den satılıyor. Tüketicilerin yüzde 80’i de en pahalı olan mönüyü tercih ediyor.

Haberin Devamı

Ümit Özgünter, “100 arabaya ulaştığımızda yılda 12 milyon dolar ciro yapacağız. 15 bin dolara franchising vereceğiz. Bu iş kolay gibi görünüyor, ancak lojistiği zor. Ekonomik kriz bizi korkutmuyor. Aksine krizde 10 TL’nin altındaki mönülerin satışının yüzde 35 arttığını tespit ettik. Fikir güzel, bunu günde gelen 20 franchising talebinden de anlıyoruz”  dedi.

Yılda 12 milyon ciro

Ümit Özgünter 2010 yılı Haziran ayına kadar araba sayısını izmir’de 20, istanbul’da 50, ankara’da ise 30’a çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, istanbul’da bir yemek şirketiyle anlaştıklarını, yakın zamanda Ümraniye ve Merter’deki alışveriş merkezlerine pilav arabası koyacaklarını vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!