Kriz bir baca daha susturdu

Güncelleme Tarihi:

Kriz bir baca daha susturdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2009 00:00

Uşak’ta 2007 yılında AKP’den milletvekili aday adayı olan, Avrupa’nın en büyük ‘havlu radyatörü’ üreticisi Önder Baykal, krizle kur farkına dayanamadı.

Haberin Devamı

UŞAK’ta 2007 yılında AKP’den milletvekili aday adayı olan, Avrupa’nın en büyük ‘havlu radyatörü’ üreticisi işadamı Önder Baykal (38), ekonomik kriz ve kur farkına dayanamadı.
Piyasaya ve bankalara yüklü miktarda borçlanan, ödemekte güçlük çeken Baykal’ın iflas başvurusu kabul edildi. İki fabrikanın kapanması sonucu, yaklaşık 700 kişi işsiz kaldı.
540 bin TL ceza
Baykal’ın çekleri karşılıksız çıkınca, alacaklılar şikayetçi oldu. Baykal hakkında çeşitli il ve ilçelerde dava açıldı. Karadeniz Ereğlisi’nde açılan sekiz davada Baykal’a karşılıksız çek tutarında, 540 bin lira ceza verildi, 20 takside bölündü. Baykal’ın, bir taksidi bile ödeyememesi halinde, cezaevine gireceği belirtildi.
Baykal’ın piyasaya ve bankalara, toplam 11 milyon lira borcu olduğu belirlendi. Baykal’ın avukatları, davaların sürdüğünü, yakalama kararlarının kaldırıldığını, düştüğü kötü durum yüzünden işadamının ortalıkta görünmediğini belirtti.

Haberin Devamı

AVRUPA’DA LİDERDİ

Önder Baykal, İzmir Kemalpaşa’da kurduğu Dekorpan adlı şirketle havlu panel üretiminde Avrupa lideri oldu, gözünü ABD pazarına dikti. Eşme Kalkınma ve Eğitim Vakfı Fahri Başkanı, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Odası (İTO), Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD), İzmir Atıcılık ve İhtisas Kulübü üyesi olan Önder Baykal, Türkiye’deki profesyonel anlamda ilk havlu radyatörü üretmişti. Uşak’tan 2007 yılında AKP milletvekili aday adayı olan Baykal, sivil toplum örgütlerine ve eğitime verdiği destekle de tanınıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!