Köydeki herkesin parmak izi alındı

Güncelleme Tarihi:

Köydeki herkesin parmak izi alındı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

DİDİM'deki Milet Müzesi'ne giren hırsızların, maddi değer biçilemeyen 66 parça tarihi eseri çalmasından sonra bir kilometre yakınındaki Balat Köyü halkının evleri arandı, tek tek parmak izleri alındı. Köye giriş çıkış 48 saat kontrol altında yapıldı.

MİLET Harabeleri'nin ortasındaki müzenin müdürü Semih Tülay'ın, cuma sabahı geldiğinde farkettiği hırsızlıkla ilgili başlatılan çok yönlü araştırma ve soruşturmadan henüz sonuç alınmadı.

Çalınan eserler

JANDARMA İstihbarat Timi, tek katlı müze binasının çatısına çıkan kişilerin, 8-10 yaşlarındaki bir çocuğu iple sarkıtarak içeriye girmesini sağladığını belirledi. Müzeden arkaik döneme ait 44 toprak eser, çeşitli dönemlere ait 20 altın sikke ve kutsamalarda kullanılan 2 altın haçın çalındığı ortaya çıktı.

MÜZE görevlileri sorgulandı, yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki 1970 nüfuslu Balat Köyü'nde halkın evleri arandı, tek tek parmak izleri alındı. Muhtar Süleyman Semerci, köy odası önünde toplanan halkın bu durumdan rencide olduğunu, ancak şaibeden kurtulmak için razı olduklarını belirtti, ‘‘Hırsızlığa çok üzüldük. Köyün şaibe altında kalması bir kez daha üzdü. Umarız en kısa zamanda yakalanır da, rahatlarız’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!