Köyceğiz'de ilk çilek hasadı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Köyceğizde ilk çilek hasadı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2012 12:20

Köyceğiz İlçesi'nde alternatif tarım üretimi kapsamında başlayan çilek yetiştiriciliği projesi ilk meyvelerini verdi.


Beyobası Beldesi Pınarköy'de ilk çilek hasadının yapılması nedeniyle bir tören düzenlendi. Törene Köyceğiz Kaymakamı Yücel Gemici, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Şengül Topal, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Enver Aydın'ın yanı sıra çeşitli kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Enver Aydın, Köyceğiz nüfusunun yüzde 74'ünün tarımla uğraştığını belirtti. Bakanlık olarak yöredeki çiftçilere uygun üretim alanları göstermek, atıl durumdaki tarımsal arazileri değerlendirmek ve geliri olmayan vatandaşlara yeni bir iş sahası açmak amacıyla alternatif üretim alanları oluşturmaya çalıştıklarını kaydeden Aydın, “Bu kapsamda çilek yetiştiriciliği projesini hayata geçirdik. Dört köyde yedi üreticimizin, yaklaşık yedi dekar alanda çilek yetiştirmesini sağladık. Bunlardan biri de Pınarköy'de Yusuf Aslan isimli vatandaşımızdı. Şimdi de ilk ürünü kutluyoruz” dedi. Bu model çilekte bir dekar alanda yaklaşık 4 ton ürün almayı hedeflediklerini anlatan Aydın, bunun da bir çiftçi ailesinin geçimine önemli katkı yapacağını söyledi.
Üretici Yusuf Arslan da, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nün projesine dahil olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Fideleri diktik ve ilk ürünü topladık. Bu sayede ailemin geçimini sağlayacağım. Ürünler yüzümüzü güldürdü” diye konuştu.
Arslan'ın ilk ürünü sepet içerisinde sembolik olarak açık artırma ile satışa çıkartıldı. Yaklaşık 4,5 kg. civarında olan çilek sepeti, 40 liradan açık artırmaya çıkartıldı ve 100 liradan Köyceğiz Ziraat Odası Başkanı Şaban Ali Çetin'e satıldı. Törende çiftçilerden Sedat Arslan, Necla Çetin, Yusuf Arslan, Şükrü Alacık ve Veysel Belgırat'a başarı belgeleri verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!