Kordon, geçici izinle yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Kordon, geçici izinle yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

KORDONBOYU'nun 1/1000'lik uygulama planı olmaması nedeniyle kaçak duruma düştüğü tartışmasına, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina açıklık getirerek; çalışmalar için SİT Kurulu'ndan geçici izin aldıklarını söyledi, ‘‘Herhangi bir sorun yok’’ dedi.

PİRİŞTİNA şöyle konuştu: ‘‘1/5000'lik planlar Büyükşehir, 1/1000'lik planlar Konak Belediyesi'nde onaylandı. Kurul, planlara itiraz olduğu için kesin kabulü veremedi. Çevre düzenlemesi yaparken imar konusuna girmedik, Kurul'un isteklerini yerine getirdik.’’

Kordon’da Kurul’un sözünü dinledik

KORDONBOYU'nun 1 / 1000'lik uygulama planı olmaması nedeniyle kaçak duruma düştüğü tartışmasına, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina açıklık getirdi. Piriştina Kordon'da SıT Kurulu ile sorun olmadığını belirtti.

ÇALIŞMALAR için SıT Kurulu'ndan geçici izin aldıklarını belirten Başkan Piriştina, ‘‘28 Nisan'da çalışmalar için geçici izni aldık. Bundan sonra 1 / 5000'lik planlar Büyükşehir, 1 / 1000'lik planlar Konak Belediyesi'nde onaylandı. Kurul planlara itiraz olduğu için kesin kabulü veremedi. Ancak biz geçici iznin bütün koşullarını yerine getirdik’’ dedi.

KORDON'daki moloz yığınlarının kaldırılmasının kente karşı bir sorumluluk olduğunu vurgulayan Başkan Piriştina, ‘‘Bölgeyi imara açmadan yeşil alan düzenlemesi yaptık. Kurul'un istediği şekilde, hareketli oturma grupları, ışıklar yapıldı. Yüksekliği sorun olmasın diye büyük ağaçlar bile dikmedik. Geçici kararla çevre düzenlemesi yaparken imar konusuna girmedik’’ diye konuştu.

NİHAİ kararı beklemenin zaman kaybı olacağını belirten Başkan Piriştina, ‘‘Kurul 1 / 1000'lik planlarımızı onaylamazsa yeni plan hazırlarız. Geçici plana uygun olmayan hiçbir şey yapmadık. Kurul projeye itiraz olduğu için yasal süreci bekliyor. Projemizin kesin kabülü yasal süreç tamamlanınca gerçekleşecek’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!