Kordon’da her şey yasal

Güncelleme Tarihi:

Kordon’da her şey yasal
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Kordonboyu'na 22 trilyon lira harcandığı iddialarına tepki gösterdi. Karayolları'nın dolgu için 20 trilyon, belediyenin düzenleme için 2.5 trilyon lira harcadığını hatırlatan Piriştina, ‘‘Konak ve Kordon SİT. 6 şeritli yolu nereden geçireceklerdi? Tüp geçit veya diğer çözümler büyük maliyet getirecekti. Şimdi bana ‘hesap sor’ deniyor. Bu hesabı sorma yetkisi bende değil’’ dedi

ANAP Milletvekili Işılay Saygın ve bazı kesimlerin Kordonboyu çalışmalarının yasal olmadığı iddialarına da değinen Piriştina, her şeyin 1 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun isteği doğrultusunda ve imar planlarına uygun yapıldığını açıkladı.

KURULUN imar planları onaylanana kadar yeşil alan, çim düzenlemesi, sökülebilir oturma yerleri, bordür ve sert zemin döşenmesine izin verdiğini belirten Piriştina, ‘‘Kordonboyu nasıl kaçak olur? Üzerinde bir yapılaşma yok. İddia edildiği gibi harcanan para boşa gitmeyecek’’ dedi. Piriştina, mezbelelik görünümüdeki, farelerin cirit attığı, sağlıksız koşullar yaratan sahayı düzenlediğini söyledi.

Mimarlardan destek

BU arada Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu yazılı bir açıklama yaparak, Kordonboyu'ndaki düzenlemeye destek verdi. Çalışmanın hukuk kurallarına uygun olduğu bildirilen açıklamada, ‘‘Kordon çağdaş dünya kentlerinde olduğu gibi, yaya kullanımına öncelik veren bir düzenlemeyle yeniden kente kazandırılıp, dünya standartlarında bir kentsel mekan yaratılmıştır’’ denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!