Kordon’a mutlaka bir düzen gerek

Güncelleme Tarihi:

Kordon’a mutlaka bir düzen gerek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2011 21:47

Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, yaşanan sorunlar nedeniyle 120 esnafla görüştüklerini belirterek, “Çığırtkan, kapı aralarına masa atma ve yüksek müzik konularında çözüm aradık. Bu konuların tekrar edilmemesi için esnaftan garanti aldık” dedi.

Haberin Devamı

Mimarlar Odası izmir Şubesi Başkanı Hasan Topal ise Kordon’un kent tarihi, peyzaj ve rekreasyon değerleri açısından son derece önemli olduğunu vurguladı, daha nitelikli, iyi tasarlanmış, bakımlı ve temiz hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. Topal. “Ancak burada gerek işletme, gerekse yerel yönetimlerin yeterli duyarlılığının olmadığını görüyorum. Bugün Kordon’da işletmelerin işgali nedeniyle yürümek imkansız hale geldi. Kordon Projesi nitelikli, düzenli ve kurallı bir şekilde tasarlanmıştı. Ancak zamanla denetimsizlik ve boş vermişlikle bugünkü kaos ortamına gelindi. Buraya süratle müdahale yapılması gerekiyor. İşgaliyelerin en az olduğu, insanların rahatça yürüdüğü bir alan haline getirilmesi gerekiyor. Kordon’un bugünkü şekli kimseyi memnun etmiyor” dedi. İşgaliyeyle işletmelerin mevcut kapalı yerlerinden daha büyük alanların çıkmaya başladığına dikkat çeken Topal, “Böyle bir şey olmaması gerekiyor. Sonuçta yağmur ve rüzgardan koruyacak bir örtü gerekirken, bugün muşamba ve brandalarla kapatılan yeni mekanlar ortaya çıkıyor” dedi.

Haberin Devamı

Görüntüler izmir’in vitrinine yakışmıyor

Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkan Yardımcısı Ertan Görün ise, Kordon’un işgal edildiğini, manzaradan son derece rahatsız olduklarını kaydetti, şunları söyledi: “Masa, sandalye nedeniyle caddede yürümek imkansız hale geldi. Bunlara bir de çığırtkanlar eklenince geçişiniz imkansız hale geliyor. Avrupa kenti olarak nitelendirilen bir yere bu manzara yakışmıyor. Kordon’a bir düzen getirilmeli. Avrupa’da nasılsa bizde de aynısı yapılabilir. Kırmızı çizgilerle alanlar belirlenmiş ama kimse bunları dikkate almıyor. Burası kentin vitrini. Bu görüntüler izmir’in vitrinine yakışmıyor.”

Nazım anılıyorŞAİR Nazım Hikmet Ran 109’uncu doğum gününde Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Sanat Merkezi’nde anılacak. Konak Belediyesi, Türkiye Yazarlar Sendikası, Pen Yazarlar izmir Temsilciliği, Edebiyatçılar Derneği, Cumali Seferis Gökyüzü Sanat ve Kültür Derneği ve izmir Nazım Hikmet Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği etkinlikte, ünlü şairin şiirleri ve şarkılarından oluşan bir dinleti yapılacak. Dinletiyle birlikte ‘mavi gözlü dev’in farklı yönleri anlatılacak. Yarın saat 15.00’teki etkinlikler sergiyle başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!