Kongre anısına 2 bin fidanlık koru

Güncelleme Tarihi:

Kongre anısına 2 bin fidanlık koru
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 12:44

TÜRKİYE Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) tarafından Çeşme'de düzenlenen 37. Ulusal Solunum Kongresi anısına, Ege Orman Vakfı ile birlikte 2 bin fidanlık koru oluşturuldu.

Haberin Devamı

1970 Yılında göğüs hastalıkları alanında ilk uzmanlık derneği olarak kurulan Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği, kongreye katılan konukların ulaşım ve konaklama faaliyetleri sonucu ortaya çıkan karbon emisyonunu nötralize etmek üzere Ege Orman Vakfı ile işbirliği yaptı. Torbalı-Taşkesik ağaçlandırma sahasında 2 bin fidanlık koru oluşturuldu. "Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği Hatıra Korusu"nu ziyaret eden kongre yetkilileri, birlikte fidan dikti.
Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, kongre yetkililerine, "Ormanlar dünyanın akciğerleridir. Soluduğumuz oksijenin büyük kısmını ormanlar sağlar. Sizler de dernek olarak daha sağlıklı solunum için doğaya yeni fidanlar kazandırdınız" dedi. Gençol, doğaya katkılarından dolayı Kongre Başkanı Prof. Dr. Oğuz Köktürk ve TÜSAD Başkanı Doç. Dr. Filiz Koşar'a plaket takdim etti.
Kongre Başkanı Prof. Dr. Oğuz Köktürk ve TÜSAD Başkanı Doç. Dr. Filiz Koşar, "Kongre görselimizin temasını barışın ve bereketin sembolü zeytin ağacı olarak belirledik. Görselimizde ağacın gövdesindeki kadın figürü Anadolu kültüründeki Kybele (Ana Tanrıça) gibi bereketi-bolluğu, zeytin ağacı ise barışı ve 1000 yıla varan ömrüyle, sağlıklı ve uzun bir yaşamı temsil ediyor. Daha önceki kongrelerimizde de doğaya yönelik çalışmalar yapmıştık. Kongrede her katılımcıya Vakfın sertifikaları ile ikişer fidan ve Vakfın hediye kutularından armağan ederek iki bin fidanlık korumuzu oluşturduk. Önümüzdeki yıllarda da doğaya katkılarımız devam edecek. Bu tarz organizasyonlarda farkındalığın artmasını diliyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından fidanlar toprakla buluştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!