Konak'ta metruk binalar tek tek yıkılıyor

Güncelleme Tarihi:

Konakta metruk binalar tek tek yıkılıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2014 01:11

Konak Belediyesi ilçe sınırları içinde görüntü kirliliğinin yanı sıra vatandaşın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokan, çoğu terk edilmiş metruk binaları yıkıyor. Son beş ayda metruk durumdaki 16 binayı yıkan Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, son olarak Çimentepe Mahallesi 609 Sokak’taki terk edildiği için harabeye dönen iki katlı binayı yıktı.

Haberin Devamı

Sahiplerine yıllardır ulaşılamayan binanın kimliği belirsiz kişiler tarafından uygunsuz amaçlar için kullanıldığından şikayetçi olan mahalle sakinlerinin talebi üzerine binada incelemeler yapan Konak Belediyesi’ne bağlı ekipler, yaklaşık 30 metrekare alan üzerine inşa edilmiş yığma yapının yıkımına karar verdi. Boş durduğu için harabeye dönen ve çökme tehlikesi bulunan binada başlatılan yıkım çalışmaları kepçe ve dozerlerin yardımıyla kısa sürede ve güvenli bir şekilde gerçekleştirildi. Sahipsiz ev yüzünden rahat bir nefes alamaz durumda olduklarını belirten mahalle sakinleri, yıkımın ardından çocuklarını artık sokağa güven içinde çıkarabileceklerini söyledi.

Konakta metruk binalar tek tek yıkılıyor

Haberin Devamı

İlçe sınırları içinde kalan metruk binaların belediye ekipleri tarafından tespit edildiğini belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, tarihi bina niteliğinde olmayan binaların yasaların verdiği yetkiye dayanarak yıkımını gerçekleştirdiklerini söyledi. Pekdaş, "Gerek mahalle sakinlerinin talepleri, gerekse de muhtarlarımızın bize ilettiği bilgiler doğrultusunda ekiplerimiz tehlike oluşturan bu tür yapıları tek tek tespit ediyor.

Konakta metruk binalar tek tek yıkılıyor

Gerekli incelemelerden sonra görsel kirliliğe neden olan ve tarihi bina özelliği bulunmayan bu metruk yapıların yıkımını yapıyoruz. Konak’ta vatandaşımızın can ve mal güvenliğini korumak adına bu yıkımlara devam edeceğiz" dedi.

Konak Belediyesi Nisan 2014’ten bu güne kadar tehlike arz eden 16 binayı yıkarak vatandaşın rahat bir nefes almasını sağladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!