Konak’ta memura sözleşme bayramı

Güncelleme Tarihi:

Konak’ta memura sözleşme bayramı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2009 00:00

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Emekçileri Sendikası Başkanı Vicdan Baykara, 404 memuru kapsayan 1 yıllık toplu sözleşme imzaladı. Memurların maaşlarına her ay 300 TL iyileştirme, yılda 3 kez 200 TL’lik ikramiye öngören sözleşme töreninde konuşan Baykara, “Darısı İzmir Büyükşehir Belediye memurlarının başına” dedi.

Davullu halay çektiler
Konak Belediyesi’ndeki toplu sözleşme töreni öncesi memurlar belediye önünde davul zurna eşliğinde halay çekti. İmza törenine Konak Belediye Başkanı Haktan Tartan, Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara, Tüm Bel-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Nami Arslanboğa, CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunuslu, AKP Konak İlçe Bakanı Fevzi Bayram ve çok sayıda memur katıldı.
Bu zam rahatlatacak
Tartan, “Göreve geldiğimden beri memura hak ettiği desteği vermenin hazırlıklarını yapıyordum. Maaşa yansıyacak yüzde 35 oranındaki iyileştirme memuru bir ölçüde rahatlatacak. Bu hafta Kurban Bayramı için bir kereye mahsus olarak ödemeyi öne çektik. Aralık ayının 15’inde ödenecek 300 TL, bayram öncesi memurlara biraz olsun nefes aldıracaktır” dedi. Tartan, bayram öncesi ayrıca işçilerin alacağı olan kişi başı 450 TL’nin  ödeneceğini açıkladı.
Bir ilk gerçekleşti
Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara ise pek çok belediyede toplu sözleşme imzalamalarına karşın İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi’nde yıllardır talep etmelerine karşın sonuca varamadıklarını belirterek, “Konak’ta bugün bir ilk gerçekleşti. Başkan Hakan Tartan’ın mimarı olduğu toplu sözleşmeyi imzaladık” dedi. Baykara, verilen paranın meblağından çok toplu sözleşme imzalanmasının önemli olduğunu belirtti.
Alkışlarla imzalandı
Baykara, “Umarım Konak Belediyesi’nden sonra Büyükşehir Belediyesi de bu adımı atacaktır. Darısı Büyükşehir Belediye memurunun başına” dedi. Konuşmaların ardından toplu sözleşme alkışlarla imzalandı. Sözleşme göre 404 memur her ayın 15’inde maaşlarını 300 TL fazla alacak. Ayrıca, memurlara 1 Mayıs’ta İşçi Bayramı nedeniyle, Temmuz ayında tatil yardımı olarak ve Eylül ayında da eğitim desteği için 200 TL ikramiye verilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!