Konak’ta çiçek açsın

Güncelleme Tarihi:

Konak’ta çiçek açsın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2010 21:33

Metro kazısı ve diğer altyapı çalışmaları nedeniyle toz, toprak içinde kalan, ulaşım çilesi yaşayan Hatay Üçyol semtinde oturanların gönlünü Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan çiçekle aldı.

Haberin Devamı

Hakan Tartan “Konak’da Çiçekler Açacak” sloganıyla saksı içinde 5 bin  çiçek dağıttı.  Üçyol semtinde vatandaşlarla buluşan onlarla sohbet edip dertlerini dinleyen ve bir yandan da çiçek dağıtan Tartan, projenin bir hayli ilgi gördüğünü belirtti. Ücretsiz dağıtılıyorTartan, “Vatandaşımız yeşile hasret kalmış. Geçen yıl Alsancak Mimar Sinan Mahallesi’nde pilot bölge olarak seçilen sokaklarda başlatılan çiçek dağıtımında vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştık. Bu yıl da üçyol’dan başlayarak çeşitli semtlerde sardunya, petunya, mine ve verbane gibi bitki türlerinden oluşan binlerce saksı çiçek dağıtıldı ve kısa sürede kapışıldı” dedi. Tartan, vatandaşların bahçelerine, balkonlarına, pencere önlerine ve kaldırımlarına dikimini yapabileceği fidanları ve çiçekleri ücretsiz dağıtmaya devam edeceklerini söyledi.

Çevreyi koruyun

Haberin Devamı

Konak ilçesinin İzmirin aydınlık yüzü olduğunu belirten Tartan, “Biz bu aydınlık yüzü daha da aydınlık, pırıl pırıl bir hale getirmek için gece gündüz durmaksızın çalışıyoruz. Kentlerin hızlı gelişmesi, çarpık yapılaşma, yok olan yeşil doku, her gün artan araç yoğunluğu ve buna bağlı yaşanan çevre kirliliği, doğal olarak insanları yeşile hasret bırakmıştır. ” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!