Kocaoğlu'dan AK Parti'ye sert yanıt

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğludan AK Partiye sert yanıt
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2013 00:00

Üçkuyular ve Gaziemir’de de Büyükşehir Belediyesi'nin ağaç kestiği yönündeki iddialara sert yanıt verdi.

Haberin Devamı


İZMİR Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK) toplantısı konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti milletvekillerinin Üçkuyular ve Gaziemir’de de Büyükşehir Belediyesi'nin ağaç kestiği yönündeki iddialara sert yanıt verdi. Kocaoğlu, “Her gelen de büyükşehir belediyesine bir kara çalmak için elinden geleni yapıyor. Bunların hepsi laf-ı güzaf. Bizim ağaca, kente nasıl baktığımız bellidir” dedi.
İEKKK Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Oturum başkanlığını İzmir Ekonomi Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Atilla Sezgin'in yaptığı toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gezi Parkı olaylarından sonra bazı AK Parti milletvekillerinin Üçkuyular ve Gaziemir'de de Büyükşehir Belediyesi'nin ağaç kestiği yönündeki iddialara sert yanıt verdi. Kocaoğlu, “Ankara'da Melih Gökçek Kızılırmak'tan aldığı çamurlu ve alüvyonlu suyu millete verdi. Ankara'dan İzmir'e gelenler çamur koktuğu için ‘Gideyim yıkanayım' diyordu. Onun arkasından İzmir'in suyunda arsenik iddiasını çıkardılar. Şimdi de Gezi Parkı'ndaki ağaçlar tartışma konusu oldu. Bu sefer de Gaziemir ve Üçkuyular'da ağaç kestiğimiz söylendi. Şimdi de onu ürettiler. Bizim müdahale etmediğimiz Üçkuyular'da otobüs terminali kullandığımız yerde ağaç vardı dediler. Bunu iki dönem vekillik yapmış, bu memlekette profesörlük yapmış bir arkadaş söyledi. Sonra da yerleri karıştırdığını, yanlış anladığını belirtti. Orada ağaç filan yoktu” diye konuştu.

Haberin Devamı

REKLAMINI YAPMAMAK İÇİN SÖYLEMİYORUZ
Geçtiğimiz günlerde de yine iktidar partisinin il başkanının açıklama yaptığını hatırlatan Kocaoğlu, “Yani büyükşehir belediyesinde ne var bilmiyorum. Her gelen de büyükşehir belediyesine bir kara çalmak için elinden geleni yapıyor. Bunların hepsi laf-ı güzaf. Bizim ağaca, kente nasıl baktığımız belli. Gaziemir'de fuar alanının her şeyi bitmiş. Gezi Parkı'yla bu durumun alakasının olmadığını dünya alem biliyor. Biz bunlara cevap vermek gibi bir eylem içinde olmuyoruz. Çünkü onların söylediğini bin kişi bizim söylediğimiz yüz bin kişi duyuyor. Kendi içinde reklamını yapmamak için söylemiyoruz. Böyle bir şey yok. Bizim kente nasıl baktığımız herkes tarafından bilinir” dedi.

Haberin Devamı

OTEL VE KONGREDE ‘KAR PAYLAŞIMI' MODELİ
Toplantıda önemli bir bilgi de veren Kocaoğlu, Gaziemir Fuar Alanı içinde yapılacak olan otelin ve Kültürpark'ta inşa edilecek kongre merkezinin işletmesinin kar paylaşımı şeklinde özel sektör ortaklığında gerçekleştirilmesinin planlandığını dile getirdi. Kurul üyelerinden Bülent Akgerman'ın bu yöndeki sorusuna yanıt veren Kocaoğlu, “Onun çalışmalarını yapacağız. Taliplisi olursa o şekilde elde etmeye çalışacağız. Bunu biz de yapabiliriz ama Büyükşehir Belediyesi'nin otel işletmesi doğru bir şey değil. Profesyonel bir kadroyla yönetilmesi ve dizginleri elden bırakmadan sağlıklı yönetilmesini sağlamak gerektiğine inanıyorum. Her konuda olduğu gibi özel sektörle yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

KÖRFEZ PROJESİ'NDE TOP BAKANLIKTA
Kocaoğlu ayrıca bugünlerde başlamış olması gereken Dünya Sağlık Örgütü'nün Avrupa Bölge Toplantısı'nın Gezi olayları nedeniyle ertelendiğinin de altını çizerek büyükşehir belediyesinin çalışmalarıyla ilgili olarak da bilgi verdi. Körfez'in temizlenmesi ve yüzülebilir hale gelmesiyle ilgili projenin bu ayın 26'sında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) sunumunun yapılacağını da ifade eden Kocaoğlu, sonra da kararın bekleneceğini duyurdu. Kocaoğlu, “Proje 4-5 yıldır planladığımız şekilde gidiyor. Son noktaya geldik. Çalışmalara başlayacağız” diye konuştu. Konuşmasında Büyükşehir Belediyesi'nin kredi derecelendirme kuruluşları nezdindeki başarılarına da dikkat çeken Kocaoğlu, bu başarıları İzmirli hemşerileri sayesinde yakaladıklarını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!