Kocaoğlu: İzmir’in alacağı birikti"

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğlu: İzmir’in alacağı birikti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 16:54

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2004-2015 döneminde Büyükşehir Belediyesi’nin kente 9 milyar 101 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiğini, buna karşılık Merkezi Hükümet’in aynı dönemde İzmir’e yaptığı yatırımın 8 milyar 923 milyon lira olduğunu söyledi, "İzmir’in alacağı birikmiştir" dedi.

Haberin Devamı

 

Ege TV’de yayınlanan Yüzyüze adlı programda Gazeteci Mehmet Karabel’in canlı yayın konuğu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in son 13 yılda merkezi hükümetten aldıı payın giderek azaldığını söyledi. Kocaoğlu, "1 Kasım’dan sonra kim hükümet olursa olsun İzmir’in alacağı birikmiştir. İzmir’i kalkındırma sözü verenler, İzmir’i İstanbul’dan sonra ikinci şehir yapmak isteyenler şayet hükümette görev alırlarsa, bu sözlerinin arkasında durup İzmir’in bütçeden yatırım oranını artırmalarını talep ediyoruz. Sözde değil eylemde yatırım yapmaları konusunda bütün hemşehrilerimizle birlikte takipçisi olacağız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ödemiş’te, Ak Partilli ilçe belediyelerine Büyükşehir Belediyesi’nin yeterli hizmet vermediği yolundaki sözlerinin hatırlatılması üzerine Başkan Kocaoğlu şunları söyledi,

Haberin Devamı

"7 AKP’li, bir de MHP’li belediye başkanımız var. Hepsiyle teke tek konuştuğunuzda hiçbir problem yok. Ama seçim arifelerinde siyasi kazanç için bu tür şeyler yapılıyor, söyleniyor. Ben bu söylemlerin üzerinde durmuyorum. Çünkü Ödemiş’te görevim neyse, hepsini adil bir şekilde seve seve yapmaya hazırım ve yapıyorum da. İlk belediye başkanı olduğumuzda, farklı partilerden 57 belediye başkanıyla birlikte çalıştık. Bugün o belediye başkanlarımızın hepsi benim dostum. Onlar yine partilerinde çalışmaya devam ediyorlar. Hiçbir bir ayrım yapmadan beldelerine hizmet götürdüm. Bunu onlar da biliyor. Sayın Başbakan ’AKP’li belediye başkanları sahipsiz değildir’ derken, aslında ’Ben yanlı davranacağım, yanlı davranıyorum’u çağrıştırıyor. ’Onların arkasında ben varım’ diyerek. Oysa Başbakan hem benim hem ilçe belediyelerin yanında olmak zorundadır. Biz kamu görevi görüyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı başka siyasi partiden diye ayrım yapma lüksü yoktur. Yaparsa yanlış yapar, hata yapar, hak yer. Ödemiş’te biz herkesten daha fazla oy aldık. 2014’te de iki ilçe hariç bütün ilçelerde Binali Bey’den daha fazla oy aldık. Yani o ilçeler bizi de seçti. Ama vatandaşım bana oy vermese de hizmet edeceğim. Çünkü onların başka büyükşehir belediye başkanı yok. Benim de başka başbakanım, başka bakanım yok. Bana da hizmet edecek, oraya da hizmet edecek, hepimize hizmet edecek."

Haberin Devamı

Başkan Aziz Kocaoğlu, İZBAN’ın Torbalı’ya ulaşmasında yaşanan gecikmeyle ilgili olarak da "Bugüne kadar proje ortağım TCDD ile ilgili en ufak bir şey söylemedim. Ama Torbalı bölgesinde ’İZBAN’ı Büyükşehir bitirmediği için açılmadı’ şeklinde bir yerel politika yapılıyormuş. O nedenle söylüyorum: Biz Torbalı İZBAN ile ilgili her türlü yükümlülüğümüzü aylar öncesinden yerine getirdik. TCDD sinyalizasyonu bitirdiği an hat çalışmaya başlayacak. Bugüne kadar ’TCDD yetiştiremedi’ diye ağzımızdan bir şey çıkmadı. Yine çıkmıyor. Ama hiçbir suçumuz, günahımız olmamasına rağmen böyle menfi bir propaganda yapanlara karşılık, Torbalı’daki vatandaşlarımızın kafasının bulanıklığını gidermek için bu açıklamayı yapmak zorundayım" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!