Kocaoğlu hayran kaldı

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğlu hayran kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2013 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Kukla Günleri'ne katıldı.

Haberin Devamı

Başkan Kocaoğlu ilk önce, İspanya'dan gelen Ymedia Teatro'nun 15 kişilik “gezici tiyatro salonu” içinde yaptığı gösteriyi, çocuklarla birlikte izledi. Tahta bacak üstünde gösteri yapan “Fireter” topluluğu da Başkan Kocaoğlu'na doğanın sesinin mesajını verdi. Ardından Bulgaristan'dan gelen kukla sergisini gezen Kocaoğlu'nu çıkışta hoş bir sürpriz karşıladı. Pepe'nin Kulübesi'nin önüne gelen Kocaoğlu, burada çocuklarla birlikte Fransız sanatçı Daniel Raffel'in hayat verdiği “Pepe” karakterinin muzırlıklarını izledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nı karşısında gören Pepe, boş durmadı ve elindeki dürbünle Kocaoğlu'na bakarak resim yapmaya başladı. Espriler eşliğinde gösterisine devam eden Pepe'nin çizdiği resim, başta Başkan Kocaoğlu olmak üzere etkinliği izleyen herkesi kahkahaya boğdu. Pepe finali ise Başkana adını sorup çizdiği portrenin üzerine “Azüs” yazmasıyla yaptı. Aziz Kocaoğlu'na oldukça benzeyen resim izleyenlerden büyük alkış aldı.

Haberin Devamı

Pepe'nin yaratıcılığı karşısında hayranlığını gizlemeyen Kocaoğlu, İzmir'i kukla festivaliyle buluşturduğu için Festival Direktörü Selçuk Dinçer'i kutladı. Kocaoğlu, “6 yıl önce başlattığınız ve dişinizle, tırnağınızla bu günlere getirdiğiniz İzmir Kukla Günleri'ni yakından takip ediyorum. İşlerimizin yoğunluğu nedeniyle şimdiye kadar etkinliklerinizi izleyememiştim. Bugün vesile oldu ama ve hayran kaldım. İnanın gördüklerim, görmediklerimin de kalitesinin ne kadar büyük olduğunu çok iyi ifade ediyor. İzmir için yaptığınız ve bundan sonrada yapacağınıza inandığım çalışmalarınız için İzmir adına teşekkür ediyorum. Yolunuz açık olsun” dedi.

Çocukların fotoğraf isteğini kırmayarak onlarla bol bol fotoğraf çektiren Aziz Kocaoğlu, elinde Pepe'nin çizdiği resmiyle festival alanından ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!