Knidos yolu genişliyor

Güncelleme Tarihi:

Knidos yolu genişliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2014 02:11

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, son yıllarda artan turizm hareketi nedeniyle ihtiyacı karşılayamaz hale gelen Knidos Antik Kenti yolunda düzenleme ve genişletme çalışmalarına başlandı.

Haberin Devamı

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Datça İlçe Belediyesi tarafından ortaklaşa yapılan çalışmalar kapsamında 35 kilometrelik yolun ilk aşamada 8.5 kilometrelik bölümü tümüyle yeniden düzenlenerek asfaltlanacak. Son yıllarda artan turizm hareketi nedeniyle ihtiyacı karşılayamaz hale gelen Knidos yolu aynı zamanda Datça'nın Mesudiye, Yaka, Cumalı ve Yazı mahallerini ilçe merkezine bağlıyor. Büyükşehir Belediyesi ile ilişkilerin koordinasyonundan sorumlu Datça Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Uçar ve Belediye Meclis Üyesi Can Canbey'in çabaları sonucu Büyükşehir Belediyesi gündemine alınan yoldaki düzenleme ve genişletme çalışmalarına, turizm sezonunun yavaşlamasıyla birlikte başlandı.
Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Uçar, "Datça-Knidos yolunun, Mesudiye Mahallesi yol ayrımına kadar olan 8.5 kilometrelik bölümünde başlatılan çalışmalar, Ekim ayı ilk haftasında sona erecek. Yolun ilk 3.5 kilometresinde zemin tamamen kazılıp, yeniden asfaltlanacak. Kalan beş kilometrede ise asfalt kaplama gerçekleştirilecek. Yaklaşık 500 bin liraya mal olacak çalışmaların tamamlanmasıyla Knidos yolu daha sağlıklı ve güvenli hale gelecek. Yolun kalan bölümü ise gelecek yıllarda peyder pey elden geçirilerek iyileştirilecek" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!