‘Kırmızı Kapı’ sanatçıyı halkla buluşturacak

Güncelleme Tarihi:

‘Kırmızı Kapı’ sanatçıyı halkla buluşturacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2013 01:34

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde yeni bir sanat merkezi daha hizmete girdi.

Haberin Devamı

İbrahim Çiftçioğlu Resim Atölyesi'nin iletişim ofisi olarak hizmet verecek olan, ‘Kırmızı Kapı Sanat Alanı’nın açılış kokteyline kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
Datça Belediye Başkanı CHP'li Şener Tokcan ile Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi Başkanı Nevzat Metin tarafından açılışı gerçekleştirilen ‘Kırmızı Kapı Sanat Alanı’, sanatseverlerle sanatçıları buluşturacak. Datça'da bir sanat galerisine ihtiyaç olduğunu belirten ressam İbrahim Çiftçioğlu, bu eksikliği gidermek adına yola çıktıklarını belirtti. Kırmızı Kapı'nın halkla sanatçı arasında köprü vazifesi göreceğini belirten Çiftçioğlu, “Çeşitli sanat etkinliklerinin yanı sıra, sanatçılarla söyleşiler olacak. Türkiye'de şuanda plastik sanatlarda büyük bir eksiklik olan sanatçı söyleşileri ve sanatçı otobiyografilerini yayınlayacağız. Her serginin mutlaka küçük bir broşürü olacak. Plastik sanat alanında yetişkinliklere yönelik kurslar düzenlenecek. Bilim insanları, akil insanları, yazarlarla sanatçıları misafir edeceğiz. Datça halkı ile buluşmalarını sağlayacağız” dedi.
Başkan Tokcan ise, Datça'nın Türkiye çapında tanınmasında, sanat ve sanatçının çok önemli işlev üstlendiğini dile getirip, “Belediye olarak bu tür aktivitelere her zaman destek olmaya çalışıyoruz. Biz sanat ve edebiyatın gücünün farkındayız. Bu gücü belli bir seviyede tutmanın çabası içerisindeyiz. Datça'nın sanatseverler için cazibe merkezi olmasını arzuluyoruz. Belediye olarak bizzat sanat yapmak değil, sanat ve sanatçının önünü açmak istiyoruz. Datça bu anlamda gerçekten de çok şanslı. Çünkü birçok alanda yetişmiş Türkiye çapında sanatçılarımız var” diye konuştu.
Galerinin açılışı nedeniyle düzenlenen, Türk resim sanatının önemli isimlerinden Veysel Günay, Atilla İlkyaz, Yavuz Tanyeli, Ali Kota, Mehmet Özer, Mustafa Özel, Canan Atalay, Söbütay Özer ve İrfan Önürmen gibi sanatçıların eserlerinin yer aldığı sergi, davetliler tarafından ilgiyle izlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!