Kiraz Belediyesi kolları sıvadı

Güncelleme Tarihi:

Kiraz Belediyesi kolları sıvadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2014 01:23

İZMİR'in Kiraz Belediye Başkanı MHP'li Saliha Özçınar Şengül, 8.3 milyon TL borcu olan belediyenin mali yapısını 6 ayda düzeltmek için kolları sıvadı. Kapasitesinin 3 katı işçisi olan belediye şirketinden kimseyi işten çıkarmayan Şengül'ün ilk hedefi; üniversite açmak. Her sabah ilçesine gül kokusu sıktıran, tarım ürünleri kiraz ve zeytinden de kolonya üretmele hazırlanan Şengül, üretici kadınlar için mikrokredinin peşine düştü.

Haberin Devamı


Dişhekimi Mehmet Şengül'ün eşi ve 5 yaşındaki Hasan adında oğlu bulunan Saliha Özçınar Şengül, seçim öncesine kadar etüt merkezi işleten İngilizce öğretmeniydi. Seçimden birkaç hafta önce vefat eden babası Durmuş Özçınar'ın vasiyeti üzerine girdiği yarışta MHP'den Kiraz Belediye Başkanı seçildi. 30 yaşındaki Saliha Özçınar Şengül, belediye şirketinin 5.8 milyon, belediyenin 2.5 milyon lira borcu nedeniyle "Enkaz devraldım" dedi. 40 işçi kapasiteli belediye şirketine 120 işçi alındığını gören Şengül, şirketteki fazlalık görünen 80 işçiyi ihtiyaç duyduğu belediyeye aldı. Yaklaşık 8.3 milyon lira borcu ödemek için tasarrufa geçti ve alacakları toplamaya başladı. Amacı, altı ay içinde şirketin çöken bütçesini toparlayarak ihaleye girebilir hale getirmek. Şengül, şunları anlattı:
"Enkaz devraldım ama ben bu enkazı 6 ayda kaldırır, inşaatı çıkmaya başlarım. Başarı için gereken azim bende var. İşçilerim belediyenin başarısı için yürekten çalışıyor. Herkes borcun ödenmesi için katkı koyuyor."

Haberin Devamı

SOKAKLARA KİRAZ KOLONYASI SIKTIRACAK
Yerel seçim öncesi halk eğitim merkezinin kendisi için tasarladığı şalvar ve cepken üzerine iğne oyalı çember takıp körüklü çizme giyerek dolaşan Şengül, seçimden sonra da zaman zaman bu kıyafetiyle geziyor. Seçim vaadi olan Kiraz'ın kokusunu değiştirme sözünü tutarak, her sabah ilaçlama aracıyla sokaklara gül suyu sıktırıyor. En az 3 saat gül kokan sokaklar, ilçenin ünlü tarım ürünleri kiraz ve zeytinden yakın zamanda kolonya fabrikası kurulmasıyla artık kiraz ve zeytin kokacak. Şengül, bu konuda şöyle dedi:
"Ege Üniversitesi ile görüşmeye başladım. Burada ziraat fakültesi, organik tarım, süt ürünleri, besicilik gibi meslek yüksekokulları açılabilir. Eğitimci yönüm nedeniyle çok önem verdiğim bu projemi hayata geçireceğim."

KADINLARA KAHVEHANE
Merkezinde 8 bin ancak köylerinde 26 bin kişinin oturduğu Kiraz'da her çarşamba köylü ürünlerini pazarda satıyor. Kadınlar, yaptıkları tarhana, salça, reçel, tereyağı ve çökeleği satışa sunuyor. Eşleri ve çocuklarıyla birlikte gün boyu pazarda kalan kadınlar için kahve açmeya hazırlanan Şengül, şöyle devam etti:
"Kadınların oturup dinlenebileceği, çocuklarının üstünü değiştirebilecekleri bir mekan yok. Daha çok kadının üretmesi, pazara gelebilmesi için sadece kadınlara hizmet veren kahvehane açacağım. Yaşadıkları sıkıntıyı azaltacağım. Ayrıca bu kadınları üretime teşvik etmek için İZKA ve AB fonlarından mikrokredi uygulaması başlatacağım."

Haberin Devamı

KIZLARIN EĞİTİMİ İÇİN PROJE
Şengül, özellikle kız çocuklarının eğitimi için proje geliştirdiğini belirterek, söyle konuştu:
"İki hafta önce Olgunlar Köyü'nden bir kızımız kaçtı. Eskiden köy öğretmenleri rol modeldi. Şimdi taşımalı eğitimde çocuklar 2 kilometre uzaklıktan geliyor. Kendimi bu kızın yerine koydum, her sabah çamur içindeki yollardan yürüyor, saatlerce otobüs bekliyor, okula gidiyor sonra yine aynı yolu dönüyor. Bu kızımız, eğitimini bıraktı, ailesini terk etti. Aile danışma merkezleri kuracağım. Kızlar için meslek edindirme kursları açacağım. Bilinçli üretim yapması için köylüye budama, aşılama, gübreleme, verim artırma gibi seminerler vereceğiz."

Haberin Devamı

"RÜYALARIMDA BANA AKIL VERİYOR"
MHP'den Kiraz Belediye Başkan adayı gösterilecek olan Durmuş Özçınar'ın kalp rahatsızlığı artınca kızına "Benim yerime sen aday ol. Bu halka hizmet et" dediği belirtildi. Durmuş Özçınar'ın seçime günler kala babasının kalp krizi sonucu ölmesi artından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "İşte benim evladım" dediği Saliha Özçınar Şengül'ü, kolunu kaldırıp, aday yaptı. Rakiplerine fark atan Şengül, baba vasiyeti ile oturduğu başkanlık koltuğunda, bunaldıkça masasının üzerine koyduğu fotoğrafına bakarak, her hafta mezarına gidiyor.
En büyük isteğinin babası gibi olabilmek olduğunu belirten Başkan Saliha Özçınar, yıllarca babasından kıskandığı siyaset için şimdi o da 5 yaşındaki oğlunu ihmal etmesine rağmen, şöyle dedi:
"Babam ölünce ne kadar insan biriktirdiğini gördük. O sadece benim değil tüm garibanların babasıydı. Anladım ki yıllarca siyaset ve hizmet etmek için beni ihmal eden babam haklıydı, doğruyu yapmıştı. Çocukken ona hep 'siyasetin benden çok mu seviyorsun' derdim. Küserdim, konuşmazdım. Şimdi 'inşallah ben de oğluma onun bana yaşattığı gurur ve onuru yaşatırım' diyorum. Ben sadece babamı değil, en yakın arkadaşımı da kaybettim. Onu çok özlüyorum. Her hafta mezarına gidip konuşuyorum. beni duyuyor biliyorum. Rüyamlarıma girip bana akıl veriyor. İşin içinden çıkamayacağımı düşündüğümde onun fotoğrafına bakıp cesaretleriyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!