Kıbrıs Şehitleri’ne yönetmelikle disiplin

Güncelleme Tarihi:

Kıbrıs Şehitleri’ne yönetmelikle disiplin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2011 00:00

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Kordon ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndan sonra Kıbrıs Şehitleri Caddesi ile Ali Çetinkaya Bulvarı için de yönetmelik yaptı.

Haberin Devamı

Yönetmeliğe göre Kıbrıs Şehitleri ve Ali Çetinkaya’da saat 23.00’den sonra elektronik cihazla, müzik dahil hiçbir ses yayını yapılamayacak. Kanaletlerin iç hizalarının ticaret alanı olarak belirlendiği yönetmelikte yaya kullanımı için ayrılmış alanlarda ticari faaliyette bulunulamayacağı karara bağlandı.

Tente ve şemsiyeler

Ticari amaçlı kullanım için belirlenen alanlar tente dışında hiçbir malzeme ile kapatılamayacak. Maksimum açıklığı 3 metre olacak tentenin genişliği dükkan cephe sınırını aşmayacak şekilde düzenlenecek. Tente renkleri Kent Estetiği Müdürlüğü’nün önerisiyle belirlenecek ve üzerinde reklam, görsel malzeme, desen kullanılmayacak. Şemsiyelerin açıkken izdüşüm sınırları kanaletler hizasını geçmeyecek. Şemsiyelerin monte edildikleri sistemin yeterli güvenlik koşulları sağlanacak, reklam, görsel malzeme, desen kullanılmayacak.

Haberin Devamı

Yönetmeliğe göre işletmeler sıra şeklinde blok oturma masa, sandalye yerleştiremeyecek. Masa, sandalyenin üstleri kilim, halı gibi malzeme örtülemeyecek. Tarihi yapı cephelerindeki uygulamalarda, yapı mimarisine uygun özenli ve uyumlu masal, sandalye ve donanım seçimi yapılması zorunluluğe getiren yönetmelikte kağıt peçete, menü, servislerin uçma ve çevreyi kirletmesini engelleyecek önlemlerin alınması koşulu getirildi.

Mevcut klimalar cepheyi bozmayacak şekilde aynı hizaya alınacak. Klimalardan yola su damlamasını engellemek için k önlem alınacak.
Masa, sandalye konulmasına izin verilen bölümlerde, sıcak ya da soğuk yiyecek ve içecek üretilmeyecek, sergilenmeyecek, bardak, çatal için malzeme dolabı, alkollü, alkolsüz içecek sifonları, dondurma, pasta dolapları gibi sergileme ünitesi yeralmayacak. Cadde ve bulvara proje kapsamında dikilecek ağaçlar ve bitkiler dışında herhangi bir ağaç, bitki kullanılamayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!