Kestelli İKV yönetiminde

Güncelleme Tarihi:

Kestelli İKV yönetiminde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2014 01:10

İZMİR Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinde Türk özel sektörünün en önemli sivil toplum kuruluşlarından sayılan İktisadi Kalkınma Vakfı'nın (İKV) yönetim kuruluna seçildi.

Haberin Devamı


İKV'nin 51'inci Genel Kurulu, geçen perşembe günü İstanbul'da yapıldı. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla yapılan genel kurulda, İKV'nin yeni yönetimi belirlendi. Ömer Cihat Vardan'ın Başkan seçildiği genel kurulda yönetim kurulu; Ahmet Sayar (TOBB), Atilla Menevşe (TOBB), Baha Telli (İSO), Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu (TOBB), Hikmet Tanrıverdi (TİM), Işınsu Kestelli (TOBB), İlhan Soylu (İTO), İlyas Gençoğlu (İSO), Mehmet Nuri Görenoğlu (TOBB), Mesut Okyay (TOBB), Münir Üstün (İTO), Simone Kaslowski (TÜSİAD), Şükrü Alkan (İTO), Tuğrul Kudatgobilik (TİSK), Yavuz Canevi (TOBB), Zeynep Bodur Okyay'dan (İSO) oluştu.
Avrupa Birliği'ne tam üyelik hedefinin, temsil ettiği idealler nedeniyle Türkiye için bir kutup yıldızı işlevi gördüğünü söyleyen Işınsu Kestelli, “Cumhuriyet'in ilanından bu yana Türkiye için gelişme yolunda atılan tüm önemli adımların hedefinde bu ideal vardır. AB'ye tam üyelik fikri, aslında Türkiye'nin küresel arenada gelişmiş, güçlü ve müreffeh bir ülke olma idealinin adıdır. Bu nedenle bugün patinaj yapıyor olsa da yakın gelecekte Türkiye-AB ilişkilerinin rayına oturacağını ümit ediyorum. Yeni dönemde İzmir adına bu sürecin bir parçası olmak şahsım ve Borsamız için bir gurur kaynağı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!