Kentkart fırçası

Güncelleme Tarihi:

Kentkart fırçası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2001 00:00



Utku BOLULU, (DHA)
Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, mevcut kentkart yazılımının uygun olmaması nedeniyle başlatamadığı, entegre ulaşım sistemi ücret tarifesi uygulamasına Haziran veya Temmuz aylarında geçebilecek. Başkan Ahmet Piriştina, sistemin Ankara ve Konya'da başlaması üzerine, programı geciktiren Kentkart yetkilileri ile acil bir toplantı yaptı.

ANKARA'da 45 dakika içinde üç farklı toplu ulaşım aracına, Konya'da ise 5 ayda yazılımı tamamlanıp, uygulamasına geçilen Elkart'la besleme otobüs ve tramvaya tek bir bilet bedeli ödeyerek binilebilen sistemlerin devreye girmesi toplantının ana konusu oldu. Kentkart yetkilileri, devam eden yazılımı hızlandırarak yazın ilk aylarına yetiştireceklerini söylediler.

PİRİŞTİNA, kentkart sözleşmesini göreve geldiklerinde önlerinde bulduklarını, yazılımı yapılan ve uygulamasına geçilen kentkartlarda değişiklik talep ettiklerini söyledi. Konya'da yeni bir yazılım olduğu için daha hızlı bitmesinin normal olduğunu söyleyen Piriştina, ‘‘Yürüyen bir sistemi değiştirmek zaman alıyor. Gecikme bu nedenle oldu’’ dedi.

Hızlı olan, ucuz ulaşacak

İZMİR'de ulaşımda kullanılan kentkartlar, entegre ulaşıma adapte edilecek. Belediye'nin tespit edip uygulayacağı fiyat ve saat sınırlamasına göre İzmirliler birden fazla toplu ulaşım aracına sabit ücretle binecekler. Örneğin, Belediye 1 saatlik süre içinde 2 veya 3 araca binildiğinde 350 bin lira ödeneceğini açıklarsa, Mavişehir'de oturan bir vatandaş besleme otobüse binince göstereceği kentkartla ilk ödemesini yapacak. Daha sonra 1 saat içinde Bostanlı İskelesi'nden bineceği vapur, Konak'a geldikten sonra tercih edeceği metro veya otobüste kentkartını gösterdiğinde para ödemesi yapmayacak. Ancak, 1 saati geçirildiğinde, kentkartlardan yeni ücret tahsil edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!