Kente sihirli dokunuşlar

Güncelleme Tarihi:

Kente sihirli dokunuşlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 13:11

BORNOVA Belediyesi’nde iki yıl önce kurulan Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği projeler ilçeye renk katıyor.

Haberin Devamı

Kente sihirli dokunuşlar

Kent mobilyalarından cephe giydirmelerine, üniversitelerle işbirliği içinde gerçekleştirilen proje ve yarışmalardan kültür merkezlerine kadar kent estetiği ve kentlilik bilincinin ön planda tutulduğu çalışmalar hayata geçiriliyor.

Kente sihirli dokunuşlar

2014-2015 yıllarında sokakta yaşayan hayvanlar için kedi evi, kuş suluğu gibi tasarımlar Bornova içindeki yerlerini alırken, Muhtarlık Binası Tip Projesi, Emre Camii Şadırvan Projesi, Pazar Tezgahı Projesi, vatandaşların keyifli zaman geçirebileceği park alanlarına kamelya tasarımları, bazı tadilat projeleri ve coğrafi bilgi sistemi gibi bir çok alanda çalışmalar gerçekleşti. Bornova’da ayakkabı boyacıları için Lostra Salonu oluşturuldu. Kentlilik bilincinin geliştirilesine yönelik eğitim projeleri gerçekleştirildi. Park alanları, tabela ve parklar içine yerleştirilen anıt ve heykel tasarımlarının yanında Büyük Park ve Küçük Park için de projeler hazırlandı. 2016 yılı içinde yapılacak olan projeler belirlenerek çalışmalara başlandı.

Haberin Devamı

Kendisi de yüksek mimar olan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "8500 yıllık bir kültürel geçmişe sahip olan Bornovalılar her konuda en iyiyi hak ediyor. Biz de bunu hedefliyoruz. Yaşadığımız kenti daha da güzel ve estetik hale getirmek için bütün imkanlarımızı kullanıyoruz" dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!