Kemeraltı'nda sanatsal dönüşüm

Güncelleme Tarihi:

Kemeraltında sanatsal dönüşüm
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2013 01:18

İZMİR'de üçüncüsü gerçekleştirilen Portizmir kapsamında oluşturulan Geçici Müdahale Platformu üyesi 27 sanatçı, Kemeraltı Çarşısı sokaklarında atölye çalışmalarına başladı.

Haberin Devamı

İzmir'de, K2 Güncel Sanat Merkezi ile Fransız Kültür Merkezi'nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Port İzmir'in kapsamındaki etkinlikler başladı. Bu çerçevede ‘Kemeraltı'na Geçici Müdahale Projesini’ne start verildi. Oluşturulan Geçici Müdahale Platformu'nda yer alan 27 sanatçı, kentsel dönüşümle değil sanatsal dönüşüm gözüyle çalışmalarına başladı. Aralarında akademisyen, mimar, şehir plancısı, heykeltraşlar, çini, fotoğraf, resim, grafik, çağdaş dans sanatçıları ve müzisyenlerin bulunduğu Geçici Müdahele Platformu üyeleri, Kemeraltı Çarşısı'nda, ticari kullanımın yoğun olduğu bölgenin arkası olan Salepçioğlu Cami çevresindeki sokaklar ve mekanları seçti.


Proje, kent merkezinde bulunan, yaşanmışlığın eski tarihlere uzandığı, atıl durumda bırakılmış ve yıkılmaya yüz tutmuş alanları, fiziksel, sosyal ve ekonamik bağlamlarda sanatsal bir dokunuşla yeniden sorgulatmayı amaçlıyor. Bu sorgulamayı kentsel dönüşümle değil sanatsal dönüşümle yapmayı tercih eden projede bir araya gelen sanatçıların etkileşimi, bir atölye çalışmasıyla ortaya çıkaracakları çağdaş sanat eserleri, yine atölye çalışmalarının yapıldığı mekanlarda, 9 Kasım'da sergilenecek. Geçici Müdahale Platformu'nun açık alanlaki atölye çalışmalarına, çarşı esnafı ve bölgede yaşayan halk da destek veriyor, kendilerini ilgiyle izliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!