Kemanın genç divası

Güncelleme Tarihi:

Kemanın genç divası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2011 00:00

Yaklaşık 21 yıldır müziği ile insanlara ulaşmaya çalışan keman sanatçısı Burcu Göker, İzmirli sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

‘Kemanın Genç Divası’ olarak anılan Göker, 24 Mayıs Salı günü Ekonomi Üniversitesi’nde, 25 Mayıs Çarşamba ise Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde konser verecek. Göker’e, Amerikalı piyanist Eric Jenkins eşlik edecek.
Göker, İzmir’de ilk konserini 16 Mayıs’ta verdiğini belirterek, “Katılım çok fazlaydı. Dinleyici çok bilinçliydi. Böyle bir kalabalık dinleyici grubuna konser vermek her sanatçının hayalidir. Umuyorum ki, 24 ve 25 Mayıs’taki konserlerim de aynı coşku içinde olur. Sanat Merkezi’ndeki konserimde Ahmed Adnan Saygun’un eserlerini yorumlayacağım. İzmir’de çalmak benim için çok büyük bir zevk” dedi. Göker, yıl sonunda Dokuz Eylül Üniversitesi’nde de bir konser vermeyi planladığını aktardı.
Kemanla 8 yaşında tanıştığını ifade eden Göker, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Klasik müzikle tanışmam çok daha öncelere dayanıyor. 4 yaşındayken, Beethoven’in 9. senfonisini hiç nota bilgisi olmadan piyanoda çalmaya başladığımda ilk müziğe olan yeteneğim de ortaya çıkmış oldu. Konservatuar sınavlarında parmak yapımdan dolayı ve kemanın sesi beni her zaman çok etkilediği için bu enstrümana yöneldim. 21 senedir kemanım ve müziğimle insanlara ulaşmaya çalışıyorum.”

Florida’da doktora yapıyor

Sanatçının, İstanbul’da başlayan ve sonra Paris, New York, Chicago, Kanada-Calgary ve en son Florida’ya uzanan uzun bir eğitim yaşamı ve kariyeri var. Genç diva, şu anda Florida State University’de keman ve oda müziği dersleri veriyor ve aynı üniversitede doktora eğitimini sürdürüyor. Göker, Amerikalı piyanist ve aynı zamanda eşi olan Eric Jenkins ile 8 yıldır keman-piyano ikilisi olarak çeşitli ülkelerde konserler veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!