Kemanı ağlatan adam, büyüledi

Güncelleme Tarihi:

Kemanı ağlatan adam, büyüledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2012 10:02

Dünyaca ünlü İranlı keman virtüözü Farid Farjad, Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde, çaldığı birbirinden güzel parçalarla hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

Ayvalık Açık Hava Tiyatrosu'ndaki konseri Atatürk'ün Cumhuriyeti kurduğu yıllarda Afgan Kralı olan Emanullah Han'ın kızı Prenses Naciye Doğan, Sezen Aksu'nun bateristi Cihan Okan, Umuda Ezgi Grubunun solisti Nihat Aydın, CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi izledi.
“Kemanı ağlatan adam” olarak tanınan Farjad, konserinde Golha, Taghtam Deh, Sang E Khaara, Goleh Pamchal, Robabeh Jan, Persian gibi dinleyeni duygusal sağanağın esaretine alan bestelerinin yanı sıra başrollerini ünlü ABD'li aktör Mel Gibson'un üstlendiği 5 Oskar ödüllü Breveheart'ın filminin kendisine ait film müziklerinden örnekler sundu.
Konserde, megastar Tarkan'ın aranjörü, Los Angeles Senfoni Orkestrasının yönetmeni ve Moskova Senfoni Orkestrası'nın kurucusu dünyaca ünlü müzik adamı, Ermeni piyanist Armen Aharonian, konser süresince Farjad'a piyanosuyla eşlik etti.
74 yaşındaki ünlü keman virtüözü Farid Farjad, yaşamı boyunca geleceğe, ülkesinin kalkınmasına, vatanına ve halkına hizmet veren insanların kendisi için çok önemli olduğunu kaydederek, Mustafa Kemal Atatürk'ün de bunlardan biri olduğunu söyledi. Konserde, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in kendisine taktığı Atatürk rozetini izleyicilere gösteren Farjad, Türkiye'nin Mustafa Kemal'in kurduğu Cumhuriyet rejimine sahip çıkması gerektiğini savundu.
İki saat süreyle müziğiyle büyüleyen dev sanatçı Farjad, sempatik tavırlarıyla izleyicinin gönlünde taht kurarken, konser sonrasında kulise gelen hayranlarının birlikte hatıra fotoğrafı isteklerini de geri çevirmedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!