KAZA KURBANI ECEM’E VEDA

Güncelleme Tarihi:

KAZA KURBANI ECEM’E VEDA
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2011 00:00

Seferihisar’da Dokuz Eylül Üniversitesi’nin bahar şenliğinden servis otobüsüyle dönerken oluşan kazada yaşamını yitiren iki öğrenciden Pakize Ecem Korkmaz, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

ÜRKMEZ Kavşağı yakınlarında önceki gün, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin düzenlediği bahar şenliğinden dönen öğrenci ve görevlileri taşıyan 35 S 01226 plakalı servis otobüsünün sürücüsü Ersan Kozan (28), yönetimi yitirdi. Yoldan çıkarak takla atan otobüsün camından fırlayıp altında kalan Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu 2. sınıf öğrencisi Ecem Pakize Korkmaz ile Denizcilik Fakültesi Gemi Güverte Bölümü son sınıf öğrencisi Alper Pekgürler kaza yerinde can verdi. 38 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı. İzmir’deki hastanelere götürülen yaralılardan 33’ünün taburcu edildiği, 5’inin tedavisinin sürdüğü bildirildi. Ege Eyioğlu’nun (14) kopan kolunun da yerine dikildiği öğrenildi.

Pakize Ecem Korkmaz’ın cenazesi dün Şemikler Merkez Camisi’ne götürüldü. Acılı aileyi Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ve öğrenciler yalnız bırakmadı. Füzün, 14 otobüsle gidilen şenliklere katıldığını, dönüş yolundaki kazadan büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi. Küçük yaşlardan beri spora ve özellikle de futbola büyük bir tutkuyla bağlı olan Pakize Ecem Korkmaz’ın, Konak Belediyesi’nin futbol takımında oynadıktan sonra geçen ocak ayında Kavaklıdere Yalıspor’a transfer olan Ecem’in kulübün mali durumunun iyi olmaması nedeniyle İzmir’e döndüğü öğrenildi.

Köpek çıkmış

Haberin Devamı

Önüne çıkan köpeğe çarpmamak için manevra yapınca direksiyon denetimini yitirdiğini, bu yüzden kaza oluştuğunu belirten gözaltındaki sürücü Ersan Kozan’ın, işlemlerinin sürdüğü, daha sonra adliyeye götürüleceği bildirildi. Kazada can veren Alper Pekgürler’in cenazesi de memleketi Antalya’ya gönderildi.

Babanın acı nöbeti

Ecem’in Türk bayrağına sarılı tabutunun başından biran olsun ayrılmaya baba Mustafa Korkmaz ise, kızının tek hayalinin spora hizmet olduğunu söyledi. Korkmaz, “Spor bakanı olup spora en iyi hizmetlerini yapmak istiyordu. Çok zekiydi, 15 yaşında 25 bilgisayarlı internet kafeyi tek başına işletiyordu” dedi. Kazadan yaralı olarak kurtulan ve Ecem’in son yolculuğuna katılan okul arkadaşı Başak Sümer ise, otobüsün birden kontrolden çıktığını, kendilerinin şans eseri kurtulduğunu söyledi. Öğlen kılınan cenaze namazından sonra Ecem, Doğançay Mezarlığı’nda toprağa verildi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!