Kayıp balıkçı çiftin ağları bulundu

Güncelleme Tarihi:

Kayıp balıkçı çiftin ağları bulundu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2012 11:26

Altınova'da tekneyle denize açılan ve üç gündür haber alınamayan balıkçı Cabir Güler (62) ile eşi Nezahat Güler'den (54) halen haber alınamıyor.

Haberin Devamı

Yunan Sahil Güvenlik ekipleri de arıyor

Altınova Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı da olan balıkçı Cabir Güler, geçen Cumartesi günü saat 05.30 sıralarında kendisine yardımcı olması için eşi Nezahat Güler'i de yanına alıp ağlarını toplama için İskele Limanı'ndan 6 metrelik “Rüya” adlı balıkçı teknesi ile denize açıldı. Ancak, her gün saat 15.00'te limana dönen Güler'in gelmemesi üzerine balıkçı arkadaşları durumdan şüphelenip, yakınlarını aradı. Güler ve eşinin cep telefonlarına da ulaşılamaması üzerine yakınları, jandarmaya durumu bildirdi. Sahil Güvenlik ve balıkçı arkadaşlarının aramalarına rağmen Güler'in teknesine ulaşılamadı. Güler çiftinin bulunması için aramalar sürerken, yakınları ve balıkçı arkadaşları bugün Sarımsaklı yakınındaki Badavut Sahili açıklarında toplamaya çıktıkları ağlara ulaştı. Çevrede Güler çiftinin ve teknenin izine rastlanmazken, yakınları ağları topladı.

Haberin Devamı

Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gencer ve Altınova Belediye Başkanı CHP'li Asım Sürer Yunanistan'daki yetkililerle telefon görüşmelerinde bulunurken, çiftin Midilli adasında olmadıklarının tespit edildiği öğrenildi. Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin de arama çalışmalarına kendi karasularında devam ettikleri belirtildi. Çiftin oğlu Erdem Güler, “Babam çok iyi denizcidir. Motor arızası dahi olsa tekneyi karaya çıkarmayı başarır. Yanlarında can yelekleri vardı, açıldıkları gün öğlenden sonra patlayan rüzgar belki adanın arkasına çıkarmış olabilir. Biz umudumuzu kesmedik, inşallah bulunacaklar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!