Katliamın acısı dinmedi

Güncelleme Tarihi:

Katliamın acısı dinmedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2014 01:11

Bosna'da 19 yıl önce yaşanan Srebrenica katliamını unutmayan Karşıyaka Belediyesi, o döneme ait fotoğraflardan oluşan 'Neden' isimli sergiyi açtı. Açılış öncesi, katliam günlerinin canlandırıldığı mizansende, hem o günkü acılar yeniden hissedildi hem de duygusal anlar yaşandı.

Haberin Devamı

Çarşı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen açılışa CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Karşıyaka Belediye Başkanvekili Süha Barlak, Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Genel Başkanı Ümit Yaşar Işıkhan ve Bosna'daki katliamın tanıklarından Senada Begoviç de katıldı. Açılışta gerçekleştirilen mizansen katılımcılara büyük bir sürpriz yaşattı. Karşıyaka Belediye Tiyatrosu oyuncularının sergilediği oyuna göre; katılımcıları kapıda yaralı Bosnalılar karşıladı. Sergi salonunun kapısı açılmadan önce de makineli tüfek ve top sesleri ortalığı inletti. Atılan bombalar ve yok olan sokaklar canlandırıldı, yere düşenlerin yardım çığlıkları duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

Katliamın acısı dinmedi

Haberin Devamı

Sisler arasında sergiyi gezen katılımcılar, hem fotoğraflardan hem de mizansenden etkilendi, bazıları gözyaşlarına hakim olamadı. Savaş döneminde yaşanan acıların anlatıldığı fotoğraflar, tablolar ve yazılar beğeni kazandı. Gazeteci Vecdi Altay'ın savaş döneminden elde ettiği bir çocuk ayakkabısı ile oyuncak bebek de serginin en dikkat çekici unsurları oldu ve duygusal anlar yaşattı. Sergi, 30 Temmuz 2014 tarihine kadar gezilebilecek.

Katliamın acısı dinmedi

Karşıyaka Belediye Başkanvekili Süha Barlak "İnsanlık tarihi, ne yazık ki her dönemde böylesi acı olaylara tanık oldu. O süreçte, dünya güçlerinin buna sessiz kalması kabul edilebilir gibi değil. Yaşanan acılara hassasiyet göstermeliyiz" dedi.

Katliamın acısı dinmedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!