Katil zanlısının ailesi; Yüreğimiz yanıyor

Güncelleme Tarihi:

Katil zanlısının ailesi; Yüreğimiz yanıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2012 00:00

İZMİR’in Karabağlar İlçesi’nde öğretmen 40 yaşındaki Rabia Sevilay Durukan’ın, sınıfta onlarca öğrencinin gözlerinin önünde bıçaklanarak öldürülmesinin ardından acılı aileler konuştu.

Haberin Devamı

Olayın ardından okulla aynı semtteki evlerini terk eden baba Recep K. ve anne Şerine K.’nin il dışındaki yakınlarının yanına gittiği ortaya çıktı. Olayın en yakın tanıklarından olan baba Recep K. de, Rabia öğretmenin öldürülmesiyle ilgili telefonla ulaşan DHA muhabirine konuştu. Bir insanın, hele de çocuklara eğitim veren bir öğretmenin öldürülmesine asla dayanamadığını söyleyen Recep K., okul müdür yardımcısını suçladı. Okul yönetiminin çağrısı üzerine yanlarına gittiğini söyleyen Recep K., “Oğlumla birlikte müdür yardımcısının odasına gittik. Burada oğlumun suça karıştığı, öğretmenlere karşı geldiği ve sigara kullandığı söylendi. Bunun sonrasında da bu müdür yardımcısı oğluna hareket etmeye bağırmaya ve elindeki dosyayla da kafasına vurmaya başladı. Oğlum çok sinirlendi. Onu adeta delirttiler” dedi.

Haberin Devamı

Katil zanlısının ailesi; Yüreğimiz yanıyor

Öğretmen affedecekti
Oğlunun kendi yanında çok aşağılandığını, ancak müdahalede bulunamadığını dile getiren Recep K., tastiknamesinin verilmesini, kimseyi rahatsız etmemesi için onu artık okutmak istemediklerini, ancak bunun da kabul edilmediğini söyledi. Recep K. “Bunun üzerine yanımıza Rabia öğretmen geldi. Müdür yardımıcısı onun yanında da hareketlerine devam etti. Bana bir kez daha sigara içtiği söylenince, oğlum, kendisini benim yanımda küçük düşürdüklerini söyleyip, odayı terk etti. Bu sırada Rabia öğretmen, oğlumdan şikayetçi olmak istemiyordu, affetme eğilimlisiydi, sadece onun iyi davranışlarda bulunmasını istiyordu. Ancak ona da şikayetçi olması için baskı yapıldı” dedi.
Rabia öğretmenin yanlarından ayrılmasının ardından kendisinin polislerle ve müdürle aynı odada bulunduğunu, sözleşme imzaladıklarını bu sırada eşinin kendisini arayıp, H.K.’nin evden bıçak alarak çıktığını, çok sinirli olduğunu ve ya kendisini ya da bir başkasını öldüreceğini söylediğine ifade etti. Recep K., “Eşimin telefonunun ardından oğlumu aramak istediğimi söyledim. Bunu konuştuğum sırada da o gelip öğretmenini sınıfta bıçaklamış. Sesler üzerine dışarıya çıktım. Hemen oğlumun peşinden koşup yakaladık, polisler onu alıp götürdü. Ben Rabia öğretmeni o halde görünce ‘eyvah’ dedim, yüreğim yandı. O öğretmeni okul idarecileri hareketleriyle öldürdü, oğlumu da katil yaptılar. Rabia öğretmenin hiç bir suçu yok, o oğlumdan şikayetçi bile olmayacaktı. Ama müdür yardımcısı oğlumu resmen delirtti. Bunun ben bir baba olarak asla yaşanmasını istemezdim. Çok üzgünüm. Bir insanın öldürülmesini asla istemem, hele ki bir öğretmenin öldürülmesini. Bu hareket çocuklarımıza eğitim veren öğretmene asla yapılmamalıydı. Çok üzgünün, ne yapacağımı nasıl af dileyeceğimi de bilmiyorum” dedi.

Haberin Devamı

İlkgül ailesi perişan
Öğrencisinin bıçak darbesiyle Rabia Sevilay Durukan için en büyük acılardan bir tanesini de annesi Pembe İlkgül yaşadı. Güçlükle konuşabilen anne İlkgül, “Kızım hiç uğruna hayatını kaybetti. Ben acımı kime anlatayım. Bir gün önce öğrencisiyle yaşadıklarını anlatmış. Kızım eğer yaralı kurtulsaydı, eminim o öğrencisinden şikayetci olmazdı. Onun eğitimine zarar gelmemesi için affeder, ıslah edilmesini isterdi” dedi. Bu arada iki ay önce kalp ameliyatı geçiren baba Hüseyin Durukan’ın ise oldukça bitkin olduğu gözlendi. Durukan’ın sık sık da doktor kontrolünde tutulduğu bildirildi.
İki çocuk annesi olan Rabia Sevilay Durukan’ın, kızlık soy ismini çok sevdiği için ilk evladının ismini İlkgül koyduğu öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!