Karşıyaka'da veda sinyali

Güncelleme Tarihi:

Karşıyakada veda sinyali
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 14:24

PTT 1’inci Lig’de Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile evinde 1-1 berabere kalan son sıradaki Karşıyaka’da maçın ilk yarısında bir grup taraftara yaptığı el hareketi, tartışma yaratan teknik direktör Yusuf Şimşek, geleceği konusunda karar aşamasında olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Yönetimle görüşeceğini belirten Yusuf Şimşek, "Yaptığımın savunulur bir tarafı yok. Yapmamam gereken o hareketi, camiamıza, taraftarımıza değil, sadece bir anlık tepkiyle, sürekli küfreden birkaç kişiye yaptım. Bu kişiler dışındaki tüm taraftarımızdan, camiadan, yönetimden özür diliyorum ama ben buraya küfür yemeye gelmedim" dedi.

"O grup henüz maç bile başlamadan bana ve oyuncularıma küfretmeye başladı" diyen Yusuf Şimşek, şöyle devam etti:

"Son sıradayız. Bulunduğumuz yerden kurtulmak için hepimiz kazanmak istiyoruz ve gerginiz. Henüz ilk yarıda karşılaşma golsüz devam ederken bana ve Çağlar’a küfredilince sinirlerime hakim olamadım, o hareketi yaptım. Öne geçtik, Gökhan gol kaçırınca bu kez ona küfürler başladı. Kimse o pozisyonda Gökhan kadar çok gol atmayı isteyemez. Müsabaka bittikten sonra istedikleri kadar tepki göstersinler. Küfür yemek işimizin bir gerçeği ama benim de ailem, çocuklarım var. Henüz maç oynanırken teknik direktöre, oyunculara küfretmek takıma destek olmak değil."

Karşıyaka’yı sevdiği için görevi kabul ettiğini sözlerine ekleyen Yusuf Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Defalarca söyledim. Ben geçen sezon Karşıyaka’dan ayrılıp Antalyaspor’a para için gitmedim. Ayrılırken de para talep etmedim. Hala geçen yıldan alacağım var ama başkaları gibi kulübü icraya vermedim. Bu sezon da Süper Lig’den PTT 1’inci Lig’in son sırasındaki takıma para için gelmedim. Evet elimde Erdal Acar’ın verdiği senetler var ama hiçbirini işleme koymadım. Görev yaptığım 2 ay boyunca kulüpten yalnız 3000 TL prim aldım. Zor zamanda ateşten gömlek giydiğim için takdir edilmeyi beklerken küfür yedim. Bu böyle devam edemez. Kafamdan ayrılmak geçiyor."

Haberin Devamı

DİNİZ’DEN TEPKİ

Karşıyaka Başkanı Fatih Diniz, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasında taraftarlarla gerginlik yaşayan Yusuf Şimşek’le görüşerek yaptığı el hareketine tepki gösterdi. Olayı Yusuf Şimşek’ten de dinlediğini belirten Başkan Diniz, şunları söyledi:

"Sakin olması gerektiğini söyledim. Maç içinde oyuncularını korumak istemesi doğal ancak mesleği bu ve ne yazık ki futbolda istemesek de tribünden küfür oluyor. Tepkilere bu şekilde karşılık vermemesi gerekiyor. Taraftar bana da küfrediyor ama yanıt vermiyorum. Yusuf Şimşek’le yönetim olarak bir araya gelip görüşeceğiz."

PENALTI VE SON DAKİKA GOLLERİ KABUS OLDU

Haberin Devamı

PTT 1’inci Lig’de son 11 haftaya 18 puanla en son sırada giren Karşıyaka bu sezon 7 maçta penaltıdan yediği gollerle puan kaybetti. Karşıyaka, Samsunspor (2-2), 1461 Trabzon (2-3), Multigroup Alanyaspor (2-2), Kardemir Karabükspor (2-3), Almina Yeni Malatyaspor (0-1), Şanlıurfaspor (0-1) ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor (1-1) karşılaşmalarında kalesinde gördüğü penaltılar yüzünden galibiyeti ya da beraberliği kaçırdı.

Son dakikalarda kalesinde gördüğü gollerle de başı ağrıyan Karşıyaka, ilk yarıda 1-0 kaybettiği Gaziantep Büyükşehir Belediyespor deplasmanında 88’inci dakikada, cumartesi günkü müsabakada 86’ıncı dakikada, 2-2’lik Multigroup Alanyaspor maçında 90+3, 1-0 yenildiği Adanaspor mücadelesinde 84’üncü dakikada 3-1’lik Giresunspor deplasmanında 81’inci ve 89’uncu dakikada, yine 1-0 mağlup olduğu ikinci yarıdaki Şanlıurfaspor sınavında ise 89’uncu dakikada kalesinde gol gördü.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!