Karşıyaka’da üreticiden tüketiciye

Güncelleme Tarihi:

Karşıyaka’da üreticiden tüketiciye
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2016 13:07

Karşıyaka Belediyesi, Mavişehir’de bulunan eski Ocakbaşı Et Restoran’ın alanında oluşturduğu yeni konseptin açılışını törenle yaptı.

Haberin Devamı

Belediye şirketi Kent A.Ş. tarafından geçtiğimiz aylarda Ocakbaşı’nın yerinde hizmete sunulan ’Kent Konsept Mutfak’ isimli restoranın ardından; aynı alanda, kooperatiften alınan gıda ürünlerinin satışının yapılacağı ’Kent & Koop Gıda Market’ ile ’Mavişehir Kafe’ de törenle hizmete açıldı. Törene Başkan Akpınar’ın yanı sıra, CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Ödemiş Süs Bitkileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Cabbar, muhtarlar, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesi ile birlikte market içinde izdiham yaşandı. Akpınar ve beraberindekiler de alışveriş yaptı.

Karşıyaka’da üreticiden tüketiciye


Kent & Koop Gıda Market’te, başta üretici kooperatiflerden gelen ürünler olmak üzere; sebze, meyve, balık, et, peynir, organik gıdalar, unlu mamuller, tatlılar, konserveler ve yağ çeşitleri gibi, pek çok farklı kalemde yiyecek ve içecek tüketiciyle buluştu. Sebze, meyve, organik ürünler, Kent A.Ş. mutfağından; tatlılar, pastalar, börekler ve mezeler, etlerin, şarküteri ününleri, yağlar, içecekler, bakliyatllar Kent & Koop Gıda Market’in raflarında üreticiden tüketiciye taşındı. Ayrıca, kooperatiflerin ürettiği çiçekler de satışa sunuldu. Aynı alanda oluşturulan Mavişehir Kafe de Karşıyakalıları ağırlamaya başladı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Sosyal demokrat belediyeciliğin en güzel örneklerinden birini daha Karşıyaka’da hayata geçirdik. Hem üreticiyi desteklemek hem de vatandaşlarımıza daha kaliteli ürünleri daha uygun fiyata alma imkanı yaratan tesisimizi hizmete açtık. Yerel yöneticilik sadece park, bina yapmak değildir. Kooperatifler aracılığıyla üretici ile tüketici direk buluşturmak da bizim asli görevlerimizdendir. Burada bir toptancıdan ürün alıp satmayacağız. Üreticiyi destekleyeceğiz ve tüketicilerin cüzdanına katkı sağlayacağız. Önümüzdeki süreçte Cumhuriyet ve Örnekköy’de de benzer konseptleri yaratacağız" dedi.

Yalı Mahalle Muhtarı Ahmet Şentürk ve Ödemiş Süs Bitkileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Cabbar da ilçeye kazandırılan hizmetten dolayı Başkan Akpınar ve belediye ekibine teşekkür etti.



BAKMADAN GEÇME!