Karşıyaka’da şok gelişme

Güncelleme Tarihi:

Karşıyaka’da şok gelişme
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2016 15:47

PTT 1’inci Lig puan cetvelinin son sırasında bulunan ve mali sıkıntılar içinde ayakta kalmaya çabalayan Karşıyaka’da, geçmiş dönemde imzalanan iki reklam anlaşması sonucu haciz ve tazminat şoku ile karşı karşıya kaldı.

Haberin Devamı

Yeşil kırmızılılar, Cihan Büyükoral’ın Nisan 2013’te başkanlık yaptığı döneminde bir reklam firmasıyla Yalı Caddesi’ndeki Karşıyaka Yelken Tesisleri’nin ön ve yan cephesindeki tel örgülere iki bilboard konulması için anlaşma yaptı. Taraflar arasında yıllığı 60 bin TL’den 5 yıllık sözleşme imzalanırken, firmadan 141 bin TL peşinat alındı. Ancak, tel örgülerin reklam alanı olarak kullanılmasına izin vermeyen Büyükşehir Belediyesi’nin, anlaşma tarihinden 5 ay önce kulübe bunu yazılı olarak bildirdiği ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyesi’nden onay alınamadığı için tel örgülere reklam panosu yerleştiremeyen firma, yöneticilere verdiği 141 bin TL’nin iade edilmesini isterken, zarara uğradığı gerekçesiyle kulüp hakkında da 1 milyon 560 bin TL’lik tazminat davası açtı. İzmir 10. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açılan davada tazminat istemi kabul edilmedi. ancak, Karşıyaka Kulübü’nün söz konusu firmadan aldığı peşinatı iade etmesi kararlaştırdı. Faiz ve dosya masraflarıyla 237 bin TL’ye çıkan borç ödenmeyince, dün Mavişehir’deki kulüp binası ve Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri’ne gelen icra memurları bilgisayarlar, yazıcılar ve klimalara el koydu. Bu dosyayı çözmeye çalışan yeşil-kırmızılı yönetim, benzer bir dava riskiyle daha karşı karşıya kaldı.

Ali Erten başkanlığındaki önceki yönetim, Pınar Karşıyaka Antrenörü Ufuk Sarıca ve basketbolcuların bir inşaat firmasının reklamında oynaması için 9 Kasım’da sözleşme imzalayıp 507 bin TL aldı. 29 Aralık’taki kongreye kadar bu paranın 406 bin TL’si harcandı. Ancak, o dönem imzalanan anlaşmadan basketbol şubesi, Ufuk Sarıca ve basketbolcuların sonradan haberdar olduğu belirtildi.

Kontratlarında reklamla ilgili bir madde bulunmayan, kendilerine de pay verilmeyen basketbolcular, aralık ayında yapılması gereken çekimlere katılmadı. Firma, kulübe 27 Ocak’ta tebligat gönderip 7 gün içinde anlaşmaya uyulmadığı takdirde paranın iade edilmesini isteyip, tazminat davası açacağını duyurdu.

BAŞKAN DİNİZ TEPKİLİ

Karşıyaka Başkanı Fatih Diniz, kulübe gelen hacizden sonra dönemin yönetimine tepki gösterdi. Başkan Diniz, Büyükşehir Belediyesi’den, Yelken Tesisleri’ndeki tel örgülerin reklam alanı olarak kullanılamayacağına dair yazı gelmesine rağmen böyle bir anlaşma yapılmasını yadırgadığını ifade ederek, "O dönem alınan 141 bin TL’nin 90 bin TL’sini kongreden kısa süre önce Başkan Cihan Büyükoral ve dönemin 2’nci Başkanı Ali Erten alacaklarına karşılık tahsil etmiş. O yıl başkanlığa seçildiğimde davayı karşımızda buldum. Yöneticiler istese, alacaklarına karşılık kendilerine evrak verirdik" dedi.










Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!