Karşıyaka'da 'Sağlık ve Toplum Kongresi'

Güncelleme Tarihi:

Karşıyakada Sağlık ve Toplum Kongresi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2016 13:10

KARŞIYAKA Belediyesi; İzmir Üniversitesi işbirliğiyle 'Sağlık ve Toplum Kongresi' düzenledi. 'Beslenme ve Sağlıklı Yaşam' temalı kongrede ünlü Diyetisyen Dr. Ender Saraç ve akademisyenler, sağlıklı yaşamın ipuçlarını paylaştı.

Haberin Devamı


Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Üniversitesi sağlık alanında önemli bir işbirliğine imza attı. Ana teması 'Beslenme ve Sağlıklı Yaşam' olarak belirlenen Sağlık ve Toplum Kongresi, Çarşı Kültür Merkezi'nde, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Sırasıyla "İyi beslen, besle, mutlu yaşa", "Hastalıklarda beslenme" ve "Tavşan mısın, kaplumbağa mı" başlıklı üç oturum gerçekleştirildi. İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden profesör ve doçentler sunumlar yaptı. Konuşmacılar arasında spor ve beslenme uzmanları da yer aldı.
YAŞAM BOYU SAĞLIK
Oturumlarda; anne karnından başlayarak, yaşam boyu sağlık için yapılması gerekenler anlatıldı. Günümüzde beslenme konusunda yaşanan kavram kargaşası ve bilgi kirliliğinin önüne geçebilmek adına, 'bilimsel kanıtlara dayalı' paylaşımların önemine dikkat çekildi. Belediye Başkan Yardımcısı Murat Özel de Karşıyaka'ya Türkiye'nin ilk 'Aktif Şehir' unvanını kazandıran çalışmaları anlattı. Fiziksel aktivitelerin, sağlık ve yaşam kalitesiyle ilişkisini değerlendirdi. Ünlü diyetisyen Dr. Ender Saraç da doğru ve sağlıklı beslenme konusunda merak edilenleri anlattı. Saraç, beslenme alışkanlığının 0-2 yaş arasında edinildiğini, günlük yaşamda asitli içeceklerden uzak durulması gerektiğini söyledi.
SAĞLIKLI BİREYLER ÖNCELİĞİMİZ
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Belediye olarak hemşerilerimizin sağlıklı ve mutlu yaşaması için hizmetler üretiyoruz. Hayatın her alanında olduğu gibi sağlıklı yaşam konusunda da etkinlikler yapıyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar nedeniyle Türkiye'de Aktif Şehir ünvanı alan ilk belediye olduk. Sporu 4 yaşından 90 yaşına kadar sürdürüyoruz. Önceliğimiz sağlıklı bireyler yetiştirmek" diye konuştu.
İzmir Üniversitesi adına konuşan Prof. Dr. İstemihan Tengiz, halk sağlığına yönelik etkinlikler yaptıklarını belirterek "Karşıyaka ayrıcalıklı bir kent. Karşıyaka Belediyesi bizlere kucak açarak etkinliklere destek oldu. Başta Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!