Karşıyaka’da prim sancısı

Güncelleme Tarihi:

Karşıyaka’da prim sancısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 14:25

KARŞIYAKA, 13 sezondur aralıksız yer aldığı PTT 1’inci Lig’den düşmemek için son kozlarını oynarken, yönetimin belirlediği kümede kalma primi, takımla futbol şubesi arasında beklenmedik bir krize yol açtı.

Haberin Devamı

Karşıyaka’da prim sancısı

Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri’nde dün akşam antrenmanı öncesi futbolcularla toplantı yapan şube yönetimi, kalan 8 maç için ayrı ayrı prim verilmeyeceğini, takımın ligde kalması halinde her futbolcuya 100’er bin TL ödül dağıtılacağını ve rakamın sözleşmelere eklenerek resmileştirileceğini duyurdu. Ancak öneriyi beğenmeyen futbolcular, her maç için ayrı prim talebinde bulundu.

Yöneticilerin, "Kalan 8 müsabakanın 5’ini kazanıp yine küme düşsek, dağıtılacak toplam 1.5 milyon TL primin ne anlamı olacak?" tepkisi üzerine tecrübeli oyuncular, "Maç başına prim uygulaması devam etsin, belirlenen rakamın yarısını maçtan sonraki hafta içinde, kalan yarısını sezon sonunda alalım" önerisini getirdi. Yönetim bu teklife olumlu yaklaşırken, konunun Adanaspor karşılaşmasından sonra netlik kazanacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

Bu arada prim tartışmasının uzaması, antrenman saatini de aksattı. Teknik direktör Soner Tolungüç ve ekibi dışarıda futbolcuları beklerken, edman 15 dakika gecikmeyle başladı.

İNANMASAM GELMEZDİM

Karşıyaka’nın bu sezon beşinci teknik direktörü olan Soner Tolungüç, "Kurtulacağımıza inanmasam buraya gelmezdim" dedi. Başkalarına değil, kendisine güvendiği için teklifi kabul ettiğini belirten Tolungüç, "Göreve geldiğim ilk gün futbolculara, ’İnanmayan varsa ayrılsın, uçuk biletini ben alacağım’ dedim. Lige verilen ara bizim için fırsat oldu. Lider Adanaspor’la oynayacağımız maçı sabırsızlıkla bekliyorum. Bize yakışan reaksiyonu gösterip geri dönüş yapacağız" diye konuştu.

Bu arada Necati Ateş’ten sonra Çağlar Birinci’yi de kadro dışı bırakan tecrübeli teknik adam, bu konuyla ilgili şunları söyledi:

"Aslında Çağlar, performansı nedeniyle geçen hafta kadro dışı kalacaktı. Ancak kendisiyle çalışıp, son durumunu görmek istedim. Antermanda Gökhan Ünal’la aralarında ciddi bir sorun yaşanmadı. Tartışma pozisyon gereğiydi ve konuyu antrenman dışında konuşmalarını söyledim. Çağlar aksi yönde ısrarcı olunca gönderilmesi için yönetime rapor verdim."

Haberin Devamı

GALATARASAY YARAMADI

Karşıyaka’nın sezon başında büyük umutlarla transfer ettiği 4 eski Galatasaraylı futbolcudan 3’ü sezon içinde kadro dışı kaldı. Yeşil kırmızılı yönetim Engin Baytar’ı devre arasında kadrodan eleyip, kendisine kulüp bulması istedi. Ara transferde takım bulamayan tecrübeli futbolcu kadro dışı bırakıldı ve U21 takımına yollandı. Engin’in ardından devre arasında kaptanlık görevine getirilen Necati Ateş geçen hafta, Çağlar Birinci de dün kadro dışı bırakıldı. Karşıyaka yine yolu daha önce Galatasaray’dan geçen Serkan Kurtuluş’u ise devre arasında ezeli rakibi Göztepe’ye gönderdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!