Karşıyaka'da öğrencilere rehberlik hizmeti

Güncelleme Tarihi:

Karşıyakada öğrencilere rehberlik hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2012 12:57

Karşıyaka Belediyesi üniversite veya Anadolu liselerine kayıt yaptıracak öğrencilere ücretsiz rehberlik hizmeti başlattı.

Haberin Devamı


Karşıyaka Belediyesi Gençlik Merkezi KARGEM öğretmenleri, Belediye Hizmet binası girişinde başlattıkları bilgilendirme programı çerçevesinde hafta içi her gün saat 10.00-17.00 arasında öğrencilere SBS ve LYS tercihlerini yaparken yardımcı olacak. Program 8 Ağustos 2012 tarihine kadar devam edecek.
SBS sonuçlarına göre Anadolu liselerine girecek olan aday öğrencilerin hangi okulları seçebileceği konusunda bilgiler veren uzmanlar, onların belirsizliklerini gidermeye çalışıyor. Aynı şekilde aldıkları LYS puanı ile üniversite seçmek isteyenlere de hangi okul ve hangi bölümleri tercih edebilecekleri konusunda bilgiler veriliyor.
Programın başlamasıyla birlikte iki gün içinde yaklaşık 100 öğrencinin başvurduğunu belirten uzman öğretmenler, “Öğrenciler haklı olarak çok heyecanlı ve belirginleşmeyen sorunlarla uğraşıyor. Bazen hedefindeki yeri tutturamamanın sıkıntısı oluyor. Doğru yapılmayan tercihler ileride daha büyük sıkıntılar doğuracağından yeterli bilgilerle donanmalılar. Bizler onlara yol gösterici oluyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!