Karşıyaka'da iç savaş

Güncelleme Tarihi:

Karşıyakada iç savaş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2012 00:00

Başkan Büyükoral’ın, gazete ilanıyla eski yönetime veryansın etmesi, hem camiadan hem de çalışma arkadaşlarından büyük tepki gördü.

Haberin Devamı

Karşıyaka’da göreve gelmesinin üzerinden 1.5 ay geçmesine rağmen sponsor sorununu çözemediği ve transferde somut adımlar atamadığı için eleştirilen Başkan Cihan Büyükoral’ın, suçlamalara gazete ilanıyla cevap vermesi, hem yönetimde hem de camiada deprem etkisi yarattı. Kendilerinden habersiz ilan verilmesine tepki gösteren yöneticiler Onur Güner ve Selami Gönülkırmaz’ın istifa ettikleri öğrenildi.

Basketbol Şube Başkanı Mutlu Altuğ ile Şekip İriboz, Uluğ Atasoy, Volkan Sintaç, Umut Demir ve bazı yöneticilerin istifalarının da cebinde olduğu bildirildi. Cihan Büyükoral’ın ilan konusundaki tavrına ve ilanın içeriğine sert tepki gösteren Şekip İriboz, “Böylesine önemli bir kararı, yönetimin en azından yarısının onaylaması gerekirdi. Başkanın sözleri kendisini bağlar. Böy” diyerek şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Gazetelere verilen ilandan Başkan Büyükoral’ın dışında yönetimden sadece Esen Özbek ve Ali Erten’in haberi varmış. Tarihimizde böyle bir olay yok. Başkan, sponsor bulamadığı ve gelirler temlikli olduğu için çıkış yapmış. İnsanların kulübe verdikleri paraları istemesi çok doğal. Böyle giderse KSK’ya yönetici bulunmaz. Biz kavga değil barış için, kulübün durumunu bilerek göreve geldik. Tutum yanlış.”

Amaç gündemi değiştirmek

Uzun süren suskunluğunu bozan eski Başkan Hüseyin Çalışkan, “Gündem değiştirmek için kulübü tartışma ortamına sokmaya çalışmak doğru değil” dedi. Çalışkan, “Ben başkanlığım dönemimdeki sportif başarısızlığı kabullendim. Ancak camia mevcut yönetimden kavga değil, icraat bekliyor. Ne yazık ki ortada para-sponsor yok. Bunlar tartışmaya gelmişler” diye konuştu.

Şeffaflık adına yaptım

Sponsor ve ilan kriziyle gerilen Karşıyaka’da kendi yöneticilerinin eleştirilerine hedef olan Başkan Cihan Büyükoral, “Demeç verirken yönetimi bilgilendirmek zorunda değilim. Şeffaflık adına ilanla açıklama yaptım. Biz değişim için geldik. Acelici davranıp hata yapmak isterimiyoruz. Camianın yüzde 80’i yanımızda” dedi.

Taraftar rest çekti

Karşıyaka Taraftarlar Derneği ve Çarşı Grubu, gündemdeki gelişmelerle ilgili şu açıklamayı yaptı: “Somut icraat bekliyoruz. Sponsor demeçleriyle günler geçiyor. Kongreden sonraki umudumuz korkuya dönüştü. Geçmiş yönetim icraatlarını, mali durumu kongrede kabul eden başkanın, seçimi kazanınca icraat yapmasını beklerdik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!