Karşıyaka'da alışveriş günleri

Güncelleme Tarihi:

Karşıyakada alışveriş günleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2015 01:35

KARŞIYAKA Belediyesi, Mayıs ayının ilk haftasında Çarşı Alışveriş Günleri organize edecek.

Haberin Devamı


İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile ortaklaşa düzenlenecek 3 günlük şenlikte, vatandaşları Çarşı'ya çekecek etkinlikler düzenlenecek.
Karşıyaka Belediyesi tarafından organize edilen ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin katkıları ile hayata geçirilecek olan Çarşı Alışveriş Günleri, Mayıs ayının ilk haftasında gerçekleşecek ve 3 gün sürecek. Karşıyaka'daki esnaf örgütlenmeleri de organizasyona dahil edilecek. Şenlik, başta Çarşı olmak üzere, Alaybey, Bostanlı, Şemikler, Örnekköy gibi merkezi noktalara da yayılacak. Sokak dinletileri, canlı heykel gösterileri, defileler, süslemeler, yarışmalar ve indirim kampanyaları ile şenliğe renk katılacak. Pasaj kültürünün yeniden canlanması için de pasaj içlerinde çeşitli kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlenecek.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Çarşı Alışveriş Günleri ile ilgili bilgi alışverişinde bulunmak için İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu'yu makamında ziyaret etti. Akpınar "Gün geçtikçe ağırlaşan ekonomik koşullar altında esnafımız da gittikçe kan kaybediyor. Yerel yönetimler olarak hem kente değer katılması hem de esnafımızın çok daha rahat yaşayabilmesi için projeler üretiyoruz. Kentlerde ne yazık ki kapalı alışveriş yerleri yurttaşımızın ilgisini çekiyor. Küçük esnafın yeniden cazip hale gelmesi lazım. Çarşı günleri düzenleyerek yurttaşlarımızı ara sokaklara çekeceğiz. Pasaj günleri düzenleyeceğiz. Pasaj kültürünü yeniden kazandırmamız gerekiyor. Bu etkinlikte hep birlikte olacağız" dedi.
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da Başkan Akpınar'a destek verdi. Mutlu "Esnaf ve sanatkarlarımızın kazançlarının artması adına yaptığınız çalışmalar için teşekkür ediyorum. Bir bölgede esnaf ve sanatkar o bölgenin o yörenin temel taşlarından birisidir. Karşıyaka bölgemizde bulunan esnaf ve sanatkarların bugüne kadar ortaya çıkan sorunlarını hep çözmeye çalıştık. Çarşı'da yapmayı planladığınız, o bölgede esnafın iş hacmini artırıcı etkinliklerin yapılması son derece önemli. Sizi tebrik ediyorum. O bölgedeki, o alanda çalışan temsilcilerimizle beraber yapılan çalışmalarda sizin yanınızda olacağız" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!