Karanlık dünyada parlak bir zafer

Güncelleme Tarihi:

Karanlık dünyada parlak bir zafer
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

Marmaris Belediye Başkanı İsmet Karadinç'in görme özürlü kızı İlkay Karadinç, önündeki karanlık engeli, avukatlık idealini gerçekleştirerek aştı.

BEŞ yaşında yakalandığı hidrosefali (baş büyümesi) nedeniyle görme yeteneğini yitiren İlkay Karadinç, yaşamın zorluklarına teslim olmadı. 32 yaşında avukatlık cüppesini giyen Karadinç, ‘‘En zor engelleri aştım. Sırada hukuk mücadelesinde başarılı olmak var'' dedi.

MARMARİS Belediye Başkanı İsmet Karadinç'in kızı olmasının hayatta kalmasında etkili olduğunu belirten İlkay Karadinç, üst üste geçirdiği ameliyatlarla kurtulduğunu söyledi.

Şimdi ağabeyinin yanında

DOKUZ Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni iki yıl önce bitirip stajını tamamlayan Karadinç, ağabeyi Mehmet Karadinç'in Marmaris'teki şirketinde işe başladı. Karadinç, ‘‘Aile sorunları, çevre gibi toplumsal davalar ilgimi çekiyor. Topluma yararlı ve örnek bir insan olmak istiyorum'' dedi.

HİDROSEFALİ NEDİR?

BEYİN - Omurilik sıvısının, beyin karıncıklarında birikmesi. Bu durum, beyin ve omurilikte sıvının serbestçe dolaşmasını engelleyen bir doğuştan oluşum bozukluğundan ya da baştaki yaralanma ve enfeksiyonlardan kaynaklanır. Zeka geriliğine, çırpınmalara (konvülsiyon) ve başın sürekli büyümesine neden olur. Tedavi edilmezse genellikle ölüme neden olur. Ancak sıvının özel bir sistemle kan damarlarına ya da kana boşaltılması iyileşmeyi sağlar.

MUCİZE GİBİ

Hedefi gördüm

TANIMAYA çalıştığı dünyası 5 yaşında kararan İlkay Karadinç, yaşama zor başladı. Şu anda 3 - 5 yaşları arasında yaşadıklarını hatırlıyan İlkay, ‘‘Renkleri biliyorum, eşyaları tanıyorum. Hepsi bu kadar. Daha fazlasını beynimde oluşturabiliyorum. Bu dünyada mutlu olabilmemi benim dışımda kimsenin sağlayamayacağını anladım. Karanlıkta hedefi gördüm'' dedi.

Kendine güvenen İlkay Karadinç, küçük yaşlarda en büyük idealinin müzikle uğraşmak olduğunu, bu yüzden çok iyi piyano çalmayı öğrendiğini söyledi. Tedavisi yapılırken, liseyi başarıyla bitiren Karadinç, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü'nü kazandı. Hukukçu olmayı istediği için vazgeçip tekrar üniversite sınavlarına giren Karadinç, bu defa Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanmayı başardı.

BABANIN GURURU

Hayat mektebi

MARMARİS Belediye Başkanı İsmet Karadinç, kızı İlkay'la gurur duyduğunu belirterek, ‘‘Kızım, benden daha fedakar. Verdiklerimizi hiç karşılıksız bırakmadı'' dedi. Kızının 4 ve 5 yaşlarında iki ameliyat geçirdiğini anlatan Karadinç, ‘‘İkinci ameliyatta sinirleri zedelendi ve görme yeteneğini yitirdi. Gelecekte sıkıntı çekmemesi için önce gözlerinin görmediği gerçeğini kabullenmesi gerekiyordu. Okula gidip gelirken otobüs kullanıp, gerçekle yüzyüze kalmasını istedim. İnsanlardan yardım isteyip, kendini idare etmesini sağladım. Evde yemek pişirmesini, tehlikelerden korunmasını öğrendi. Bunlar kendisine güvenini sağladı. Artık sıkıntı çekmeyeceğini çok iyi biliyorum. Çünkü görme özürlü olduğunu içine, beynine yazdı. Bunun altında artık ezilmiyor. Yani hayat mektebini çoktan bitirdi'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!