Karacaağaç’ta ot yemekleri tanıtılacak

Güncelleme Tarihi:

Karacaağaç’ta ot yemekleri tanıtılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 11:55

İZMİR’in Buca İlçesi’ne bağlı kırsal mahallelerden Karacaağaç’ta, bölgede yetişen ot ve bitki yemeklerini tanıtmak, yöresel ot yemekleri kültürünü yaşatmak için Buca Belediyesi tarafından düzenlenen ’Nif Dağı’nın Lezzetli Otları Buca Karacaağaç’ta Buluşuyor’ etkinliğin ikincisi yapılacak.

Haberin Devamı

Karacaağaç’ta ot yemekleri tanıtılacak

Buca Belediyesi, bu yıl ikincisini düzenleyeceği ’Nif Dağı’nın Lezzetli Otları Buca Karacaağaç’ta Buluşuyor’ etkinliğiyle Ege mutfağının lezzetlerini İzmirlilerle buluşturacak. Yöresel ot yemekleri kültürünü tanıtmak ve yaşatmak için düzenlenecek etkinlik, 3 Nisan Pazar günü saat 11.00’de başlayıp saat 17.00’ye kadar sürecek. Bölgeye hakim mutfak kültürünün en belirgin özelliği olan otlardan oluşacak birbirinden ilginç yemeklerin yapılacağı etkinlik programında, organik tarım danışmanı Nurhayat Bayturan’ın "Otlarımızda sürdürülebilirlik ve daha iyi pazarlama çalışmaları" konulu söyleşisi, Huriye Erman’la yemek atölyesi, tadım etkinlikleri, köy ürünleri pazarı ve yemek yarışması yer alıyor.

Haberin Devamı

Bu lezzetli buluşmaya katılmak isteyen vatandaşlar için Buca Belediyesi hizmet binası önünden festival günü saat 10.00’da ücretsiz servis kaldırılacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!