Kara kış Ege’yi sardı

Güncelleme Tarihi:

Kara kış Ege’yi sardı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2012 00:00

TÜM ülkeyi etkisini altına alan soğuk hava, Türkiye’nin en batısı İzmir’de de yüzünü gösterdi. İzmir Manisa karayolunda dün başlayan yoğun kar yağışı, sürücülere zor anlar yaşattı.

Haberin Devamı

Sabah saatlerinden itibaren kentin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur etkili olurken, İzmir-Manisa karayolundaki Sabuncubeli Mevkisi’ne düşen yoğun kar, tutmaya başladı. Kente yaklaşık 20 kilometre mesafedeki dağ eteklerinin karla kaplanması, yolun da buz tutması nedeniyle karayolları ve trafik ekipleri, alarma geçti. Yoldaki buz temizlenmeye çalışılırken, aylar sonra karla tanışan İzmirliler de, keyfini çıkardı. Kimi, yolda durup kar fotoğrafı çekerken, kimisi ise, yağışı meraklı gözlerle seyretti. İzmir Adnan Menderes Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, soğuk havanın hafta başına kadar etkili olacağını kaydetti.

Uşak’ta ağaçlar devrildi

Uşak’ta iki gündür etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ederken, dallarına biriken karı taşıyamayan bazı ağaçlar devrildi. Ekipler, yolların kapanmaması için aralıksız çalışırken, Vali Özdemir Çakacak, “İl genelinde köy yollarının tamamı kapandı ancak ekiplerimiz aralıksız çalışarak yolları açıyor” dedi. Kar kalınlığı, kent merkezinde 15, yüksek kesimlerde de 50 santimetreye ulaştı. İl genelinde ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği Uşak’ta yatılı olarak eğitim gören öğrenciler de sabah saatlerinde kar topu oynayıp bir günlük tatilin tadını çıkarttı.

Denizli’de hayat felç

Haberin Devamı

Denizli’de önceki sabah saatlerinden bu yana etkili olan kar yağışı hayatı felç etti. Kar kalınlığı kent merkezinde 10 santimetreye, Acıpayam’da 40, Çameli, Beyağaç ve Kale’de 50, Tavas’ın bazı köylerinde ise 70 santimetreye ulaştı. Özel İdare ekipleri gece 03.00’e kadar aralıksız çalışarak 138 köyün 918 kilometre yolunu açtı. Denizli Belediyesi de 132 iş makinesi ve 560 personelle yolları açma ve tuzlama çalışması yaptı. İl Özel İdare Müdürlüğü Genel Sekreteri Adem Oklu, uydu takip sistemiyle tüm ekiplerin çalışmalarını anında izlediklerini, acil durumlarda yol açma çalışmalarını istenen bölgeye sevk ettiklerini söyledi.
Kar hayatı bir yandan olumsuz etkilerken, bir yandan vatandaşların keyifli anlar yaşamasına neden oluyor. Okulların kapanmasını fırsat bilen çok sayıda öğrenci ve aile evlerinin önünde ve Çamlık Mesireliği’nde karın keyfini çıkardı.

Haberin Devamı

Bodrum’da fırtına kuzeyden geldi

Geçen hafta lodos nedeniyle zor anlar yaşayan Bodrumlular’ı şimdi de kuzeyden gelen poyraz vurdu. Gece başlayıp yaklaşık iki saat süren fırtına, dün öğlende yeniden etkisini artırmaya başladı. Özellikle Gündoğan, Turgutreis, Yalıkavak’ta etkili olan fırtınada bazı yatlar karaya oturdu, işletme ve balıkçıların ahşap iskeleleriyle evlerin güneş enerjisi sistemleri hasar gördü. Balıkçılar da zor anlar yaşadı. Milas Güllük’ten İsrail’e giden kuru yük gemileri Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adası açıklarında yakalandıkları fırtınadan, Ortakent-Yahşi ve Bitez koylarına sığınarak kurtulabildi.

Adalara geçiş yok

Çanakkale Boğazı ve Kuzey Ege Denizi’nde etkili olan poyraz Gökçeada ve Bozcaada’ya deniz ulaşımını durdurdu. Saatteki hızı 80 kilometreyi bulan poyraz nedeniyleferibot seferleri iptal edildi. GESTAŞ yetkilileri, “Dalga yüksekliği yer yer 5-6 metreyi buldu. Bu nedenle adalara seferleri durdurmak zorunda kaldık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!