Kapı kapı çöp poşeti dağıttılar

Güncelleme Tarihi:

Kapı kapı çöp poşeti dağıttılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 14:13

PAMUKKALE Belediyesi, çevre temizliği ve doğayı korumak için yaklaşık 150 bin haneye 15 aylık süreçte toplam 22 milyon 350 bin adet çöp poşeti dağıtımı gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Kapı kapı çöp poşeti dağıttılar

Pamukkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce evsel ve geri dönüşümlü atıkların düzenli bir şekilde çıkarılması, çevre bilincinin oluşturulması, vatandaşların atık yönetim sistemine katılımını kolaylaştırmak amacıyla evsel atıklar için siyah, geri dönüşümlü atıklar için ise mavi renkli olmak üzere evlere çöp torbası dağıtıyor. Doğada kolayca yok olma özelliğine sahip olan çöp torbası dağıtımında ekipler ilçede her ay yaklaşık 150 bin haneye ulaşıyor. Her haneye ayda içerisinde 8 adet olan 1 rulo çöp poşeti dağıtımı yapılıyor. Ekipler, 2015 yılında 14 milyon 400 bin adet siyah, 3 milyon 600 bin adet mavi çöp torbası dağıtımı gerçekleştirdi. 2016 yılının 3 aylık döneminde ise 3 milyon 400 bin adet siyah ve 950 bin adet ise mavi poşet vatandaşlara dağıtıldı. 15 aylık dönemde dağıtılan toplam poşet adedi ise 22 milyon 350 bin oldu.

Ayrıca ilçe sınırları içinde bulunan işyeri, okul ve kamu kuruluşlarının talepleri doğrultusunda Pamukkale Belediyesi geri dönüşüm kutuları dağıtıyor. Geri dönüşüm kutuları Pamukkale Belediyesi’nin anlaşmalı olduğu firma tarafından toplanarak, hem ekonomiye geri kazandırılıyor hem de doğada korunmuş oluyor.

AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, doğayı korumanın öncelikli hedefleri arasında olduğunu belirterek, "Hem atıkların toplanması hem de geri dönüşümü noktasında önemli çalışmaları hayata geçirdik. İlçemizin çeşitli noktalarına dörtlü geri dönüşüm kutuları, çöp kutusu, çöp konteynırları ile birlikte bayat ekmek kutusu ve dilek şikayet kutularını yerleştirdik" dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!