Kanlı miras

Güncelleme Tarihi:

Kanlı miras
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 28, 2009 00:00

İzmir - Çeşme Otoyolu üzerindeki otomobilde işlenen çifte cinayetin ardından, film senaryolarını aratmayan gerçek ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Olayda hayatını kaybeden Süleyman Yenigün’ün, değerlendirmesi için verdiği 80 bin TL’yi geri alamadığı patronunu öldürdükten sonra, nikahsız eşi ve çocuğunun 500 Bin TL’lik hayat sigortasından yararlanması için, kendi canına kıydığı belirlendi.  Pazartesi günü saat 03.00 sıralarında Limontepe Kavşağı yakınlarında meydana gelen olayda, otoyol üzerinde kapısı açık halde bir otomobilin durduğunu gören vatandaşlar polise haber vermişti. İhbar üzerine bölgeye giden polis ekiplerinin araştırmasında, 35 BNY 64 plakalı otomobilde bulunanlardan Süleyman Yenigün’ün (27) hayatını kaybettiği belirlenmişti. Ağır yaralı olarak Atatürk Eğitim Hastanesi’ne kaldırılan 32 yaşındaki İbrahim Kesen de doktorların çabalarına rağmen kurtarılamadı.

Kuzeni cinayeti çözdü

Haberin Devamı

Cinayetin ardından araştırma başlatan polis, olay yerinden koyu renkli bir başka aracın ayrıldığı bilgisi üzerine çalışmalarının bu yöne kaydırdı. Ölenlerin yakınlarını araştıran ekipler, Süleyman Yenigün’ün en son kuzeni O.E.’yle koyu re nkli Doblo marka bir araçta görüldüklerini tespit etti.  Elde edilen bilgiler doğrultusunda O.E., gözaltına alındı. Cinayete tanık olduğu ancak olayı kendisinin gerçekleştirmediğini ileri süren O.E., yaşadıklarının polise tüm ayrıntılarıyla anlattı. O.E.’nin ifadesine göre, Süleyman Yenigün, ailesinden miras kalan 80 Bin TL’yi değerlendirmesi için üç tane oto yedek parça satış yeri bulunan patronu İbrahim Kesen’e verdi. Bu sırada başka kişilere borçlanan Süleyman Yenigün ise, patronundan parasını geri alamayınca borçlarını da ödeyemedi. Son olarak alacaklısından cep telefonuna “Senin yüzünden babam kanser oldu. Paramı öde artık’’ mesajı gelen Süleyman Yenigün, yanına kuzeni O.E.’yi de aldıktan sonra sevgilisiyle il dışında dönen patronu İbrahim Esenle Bornova girişinde buluştu.
Â
Onun dediğini yaptım

İbrahim Esen’in aracına geçen kuzeni Süleyman Yenigün’ün, otoyolda park ettikleri araç içerisinde konuştukları sırada birden yanında bulunan tabancayı çıkartarak patronunu başından vurduğunu, kendisininin de büyük bir panikle aracından inerek yanına gittiğini anlatan O.E., bu sırada kuzeninin kendisine “Ben bu olaydan sonra bittim, artık yaşayamam. Benim 500 Bin TL’lik yaşam sigortam var. Bunu nikahsız yaşadığım eşime ve çocuğuma kalmasını istiyorum. Ben canıma kıydıktan sonra sen tabancayı alıp gideceksin’’ dediğini önesürdü.  O.E., “Ben de onun isteği üzerine, çocuğu için tabancayı aldım ve olay yerinden ayrıldım’’ dediği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!