Kamyon taşımalı eğitim

Güncelleme Tarihi:

Kamyon taşımalı eğitim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2013 01:05

YENİ Büyükşehir Yasası ile bütün köyler mahalleye dönüşürken, buralarda eğitimde uygulanan taşımalı sistem de kaldırıldı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı, okula 2 kilometreye kadar uzaklıktaki yerleşim yerlerini, toplu taşıma hizmeti verildiği için, bu yıl taşıma kapsamından çıkardı. Menemen’in Doğa, Yanıkköy, Belen ve Hasanlar mahallelerinde oturan öğrenciler, evlerinden 2 kilometre uzaklıktaki Haykıran Adem Saatçi İlkokulu ve Ortaokulu’na ya her gün 20 dakika yürüyerek ya da kamyon, kamyonet, traktör kasasında gidiyor. Okul yolunda trafiğin yoğun olması ve yol kenarından geçen sulama kanalı aileleri endişelendiriyor.

Meclis’e taşıyacak
CHP İzmir Milletvekili Allattin Yüksel, “4+4+4 ile okula gitme yaşını 5’e düşürdüler, taşımalı sistemi kaldırıp o küçücük çocuklara ‘Yürü’ diyorlar. Bu çocuklar ya yürüyor ya da kamyon ve traktör kasalarında hiç de güvenli olmayan koşullarda okula gidiyor. Su kanalı kenarından yürüyorlar ki geçen aylarda bir çocuk buraya düştü ve boğuldu. Bu bir zulümdür, çiledir. Taşımalı eğitim kalkınca bu çocuklara devlet yemek de vermiyor. Okulda kantin de yok. Köylülerin aylık geliri en fazla 800 lira. Bu insanlardan ayda çocuk başına 60 lira servis ücreti istiyorlar ama ‘Verecek gücün var mı?’ diye soran yok. Bakanlığın taşımalı sisteme geri dönmesi için konuyu TBMM gündemine getireceğim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!