Kale Grubu’nda 55’inci yıl gururu

Güncelleme Tarihi:

Kale Grubu’nda 55’inci yıl gururu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2012 00:00

Bünyesinde Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kalekim ve Kale gibi Türkiye’nin lider markalarını barındıran Kale Grubu, 55’inci kuruluş yıldönümünü ve Seramik Bayramı’nı kutladı.

Haberin Devamı

Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, 5 bin 580 çalışanları, 1.2 milyar TL’ye varan ciroları, bin 300’e yakın tedarikçileri, bayileri ve 15 bin satış noktasıyla büyük bir aile olduklarını söyledi. Kale Grubu’nun bugün Avrupa’nın üçüncü, dünyanın 12’nci en büyük seramik karo üreticisi olmayı başardığın belirten Okyay, “Yapı kimyasallarında ise üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye ve bölgemizde birinci, Avrupa’da ise beşinci sıraya yerleşmiş yüzde 100 Türk sermayeli, havacılık ve savunma sanayisinde uluslararası alanda itibar kazanmış bir şirketiz” dedi.
Havacılık ve savunma sanayi
Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu olarak hem savunmada hem de havacılıkta çok önemli projelere imza attıklarına değinerek, “Türkiye’nin ilk jet motorunun tasarım, geliştirme ve üretimini yapıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmiş ve kullanılmakta olan tek insansız hava aracını üretiyoruz. Yine Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yeni piyade tüfeğini tasarlayan ilk Türk şirketiyiz. İlk Türk makineli tüfek tasarımı projesini de biz kazandık. Havacılık tarafında ise Tuzla tesislerimizde askeri ve ticari uçak parçaları imalatı üzerinde çalışıyoruz. Dünyanın en büyük uçak motor üreticisi ABD’li ortağımız Pratt&Whitney ile İzmir’de uçak motoru parçaları ve montaj grupları üretecek tesisimizin inşaatının aralıkta tamamlanmasını planlıyoruz” diye konuştu. Grupta 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50 ve 55’inci yılını dolduran çalışanlarla bayilere ödülleri verildi. Vali Güngör Azim Tuna, Kale Grubu Onursal Başkanı İbrahim Bodur’a, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay’la birlikte gençliklerinde çektirdikleri çerçeveli siyah-beyaz iki eski fotoğrafı hediye etti.

Haberin Devamı

İLK GÜNKÜ HEYECANI YAŞIYORUM
Kale Grubu Onursal Başkanı ve Kurucusu Murahhas Azası İbrahim Bodur da seramik sektöründeki 55 yıllık anılarını anlattı. Grubun bugünlere gelmesinde emeği geçen çalışanlarına, ortaklarına ve bayilerine teşekkür eden Bodur, “Hedefimiz her şeyi birlikte yapmak. Felsefemizde inanç, çalışmak ve güvenmek var. Kale Grubu olarak bugünlere çalışarak ve başararak geldik. İlerleyen yaşıma rağmen ilk günkü gibi aynı heyecanı yaşıyorum. Kale Grubu’nun yaptığı her işte bir anlam ve mana vardır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!