Kahraman polis

Güncelleme Tarihi:

Kahraman polis
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2010 00:00

İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nde 5 katlı bir apartmanın en üst katında yangın çıktı. Cadde üzerinde uygulama yapan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memurları yangını fark ederek megafonla mahalle sakinlerini uyandırmak istedi.

Gelen çığlıkları duyan Trafik Polisi Ahmet Yapıcı yangının olduğu daireye girip genç kadını ölümden kurtardı.

Yangını fark etti

Olay, dün saat 02.30 sıralarında, Yalı Caddesi 1724 sokak numara 8’de meydana geldi. 5 katlı apartmanın en üst katında yalnız oturan 30 yaşındaki Elif Çetin’in dairesinden henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı alevler yükselmeye başladı. Alevler daireyi sararken, bu sırada Yalı Caddesi üzerinde uygulama yapan trafik polisleri yangını farketti.

 Vakit kaybetmeden 110 İtfaiye ve AKS ile 112 Acil Sağlık Yardım hatlarını arayıp yardım istedi. İtfaiyenin sokağa girebilmesi için girişteki dubaların açılmasını sağlayan ve sokağa girişleri kontrol altına alan trafik ekipleri, megafonla mahalle sakinlerini uyandırmaya çalıştı.

Kahraman polis


Kapıyı kırdı

Bu esnada evden çığlıklar geldiğini duyan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli 10 yıllık polis memuru 33 yaşındaki Ahmet Yapıcı, alevlerin yükseldiği daireye koştu. Elif Çetin’in oturduğu dairenin kapısını kırarak içeri giren Yapıcı, dumandan etkilenen ve yanmak üzere olan genç kadını kucağına alıp dışarı çıkardı. Bir otelde çalıştığı ve evde yalnız yaşadığı öğrenilen genç kadın olay yerine gelen AKS 110 ekipleri tarafından Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alarak söndürdü. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, genç kadının çığlıklarını duyarak yardımına koşan polis memuru Ahmet Yapıcı, “Düdük çalarak ve aracımızdaki megafonla apartmandaki vatandaşları uyandırmaya çalıştık. Genç kadını son anda kurtardık” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!