Kadınlar görevde

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar görevde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2010 00:00

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’ne, Dr. Ceyla İnmeler yönetim kurulu sekreteri, Özlem Keçecioğlu Arslan ise sayman olarak göreve seçildi.

Haberin Devamı

YİRMİNCİ kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlanan Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, yaptığı genel kurulla ilk kez yönetim kuruluna iki kadın üyeyi aldı. Bugün tarihi İzmir kayıklarıyla herkese açık yarışların yanı sıra aynı gece Pasaport’taki Kordon Otel’in Çatı Restoranı’nda 20. yıla özel gece düzenleyeceklerini söyledi. 11 Aralık 1954’te TMMOB çatısı altında kurulan ilk mühendislik meslek örgütü olan Gemi Mühendisleri Odası’nın 1975 yılında temsilcilik, 1990’dan itibaren de bölgede şube olarak hizmet vermeye başladığına ve bu yıl 20. kuruluşunu kutladığına dikkat çeken Oda Başkanı K. Emrah Erginer, “Yeni yönetimimiz şubat ayında oluştu. İlk defa iki kadın üyemiz yönetim kurulumuza katıldı. Ceyla İnmeler, Denizcilik Müsteşarlığı’nda gemi denetimi bölümünde, Özlem Keçecioğlu Arslan ise daha önce gemilerde çarkçılık yaptı. Yönetim kurulumuz yedi asil, yedi yedekten oluşuyor. Kadın erkek ayrımı yapmıyoruz. Türkiye genelinde 2 bin 900, İzmir’de ise 160 üyemiz var. Tüm bölgede 8 kadın üyemiz var. Bunların ikisin yönetim kurulumuzda yer alması çok büyük bir oran” dedi.
İzmir’de deniz kültürünün oluşması ve gelişmesi için halka denizciliğin sevdirilmesi gerektiğine inandığını belirten Başkan Erginer, “İzmir’de ne sonuçlandı ki denizcilikle ilgili bir şey sonuçlansın. Kültür anlamında etkinliklere devam edeceğiz. İzmir Körfezi’nin klozet kapağına oturtulan karikatürüyle burayı klozet olarak görürsek, 2010 yılında yeni yeni temizlenmeye başlayan körfezden korkan halkımızdan bunu beyninden çıkarmadıkça, denizciliği nasıl geliştirebiliriz” dedi.

Kadın ön planda olmalı

Haberin Devamı

Bugüne kadar kadınların yönetim kurulunda yer almamasını sektörün merkezinin İstanbul’da olmasına bağlayan Dr. Ceylan İnmeler, “Çoğu arkadaşımız İstanbul’da olduğu için oda çalışmalarına zaman ayıramıyorlardı. Bu yüzden ilk defa kadın olarak yönetime girme unvanını aldık. Kadınlarımızın daha ön planda olması gerekir. Hayat bir stratejidir. Odalar, meslek örgütleridir. Meslektaşımızın hakını korurken, kente de fayda sağlanması gerekiyor” dedi.

İyi bir başlangıç yaptık

Haberin Devamı

Her şeyin daha iyi olacağını yeni yönetim kurulunun taze gücüyle gerçekleşebileceğini belirten sayman Özlem Keçecioğlu Arslan, “İyi bir başlangıç yaptık. Bundan sonrası da daha iyi olacak. Gücümüzün büyük bölümünü eğitime ayırıyoruz. İzmir’de genetik kodlar ve maddi durum önemli. Deniz ile barışın gerçekleşmesi için bilinci arttıracağız. İzmir, Türkiye’nin Avrupai yüzü ama denizcilik konusunda sıkıntı halen yaşanıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!