Kadına şiddete beyaz kurdeleyle dikkat çektiler

Güncelleme Tarihi:

Kadına şiddete beyaz kurdeleyle dikkat çektiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2012 10:38

Burhaniye'de, Kent Konseyi Kadın Meclisi, kadına şiddete ‘hayır’ demek için beyaz kurdele kampanyası başlattı.

Haberin Devamı

23. Burhaniye-Ören Turizm, Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde oluşturulan stantlarda yerini alan Burhaniye Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, kadına yönelik şiddete karşı savaş açtı. Ören Gezi Yolu'nda 3 gün açık kalacak standı ziyaret edenlere, beyaz kurdele takılıp, her türlü şiddete karşı çıkacağı taahhüdü alındı. CHP'li Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova'nın da yakasına beyaz kurdele takıp, kadına karşı uygulanan şiddete “dur” demek için mesaj verdiği stantta bir de “Kadınlar ne ister?” defteri açıldı. Ziyaretçiler deftere bu konudaki önerilerini yazdı.

Belediye Başkanı Fikret Akova, “Kadınlarımızın başımızın üstünde yeri var. Kadınlarımızı çok önemsiyoruz. Burhaniye de kadınlar için eski belediye binamızın altında yer oluşturuyoruz. Onlar burada hem vakitlerini değerlendirecekler hem de ürettiklerini satarak harçlıklarını çıkaracaklar” dedi.

Haberin Devamı

Burhaniye Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hatice Engin, beyaz kurdele kampanyası ile ilgili bilgiler verdi. Engin, 1991 yılında Kanada’da 3 erkek tarafından kurulan ve bugün 52 ülkede uygulanan Beyaz Kurdele Kampanyası'nın, daha çok erkeklerin katıldığı ve şiddeti sona erdirmek için erkekleri eğitmeye yönelik bir sivil girişim olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!