Kadın muhtarlar çocuk gelinleri konuştu

Güncelleme Tarihi:

Kadın muhtarlar çocuk gelinleri konuştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2014 01:09

İSTANBUL Bakırköy İspirtohane Kültür Merkezi'nde Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen kadın muhtarlar "Çocukluğumu geri istiyorum" panelinde bir araya geldi. Panelde konuşmacılar, çocuk yaşta gelin olan kızların sorunlarını masaya yatırdı.

Haberin Devamı

Belgesel yapımcısı ve yönetmeni Yelda Yanat'ın yönettiği Türkiye'nin 81 ilinden gelen kadın muhtarların katıldığı panelde, küçük yaşta evlendirilen, tecavüze uğrayan kızların durumları görüşülüp, bu tür sorunlara çözüm getirilmesi için ortak akıl ortaya kondu. Panele, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Süreyya Turan, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Psikolog Doç. Dr. Gül Çörüş, İstanbul İl Sosyal Hizmetler Müdürü Hayriye Görgün, İstanbul Tabip Odası Adli Tıp Uzmanı Lale Tırtıl, CHP Adana eski Milletvekili Prof. Dr. Gaye Erbatur konuşmacı olarak katıldı. Konuşmacılar küçük yaşta çocuk gelinler konusunu en ince detaylarına kadar ortaya koyarken, özellikle, tecavüze uğrayan küçük yaştaki kızların anne olmaması için kürtaj yapılıp, yaralı bir çocuk daha dünyaya gelmemesi konusunda birleşti.
Panele katılan İzmir temsilcisi Ödemiş Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Elvan Boz konuyla ilgili şunları söyledi:
"Türkiye'nin her yerinden gelen kadın muhtarlarımızla İstanbul'da önemli bir yaraya parmak bastık. 'Çocukluğumu geri istiyorum' adlı panelde, temsili olarak bir kişinin 4-5 kadın ile evlenmesi canlandırıldı. Rol alan Gölcük Değirmendere Yalı Mahallesi Muhtarı Nuran Zaim, Bakırköy Yeni Mahallesi Muhtarı Nihat Şahin, Üsküdar Barbaros Mahallesi Muhtarı Yasemin Özçapak, Mersin Yenişehir Dumlupınar Mahallesi Muhtarı Gülten Evmez, Anadolu Yakası Üsküdar Aziz Mahmut Hüdayi Mahallesi Muhtarı Aliye Serin, Ankara Üniversiteliler Mahallesi Muhtarı Ayfer Kızılkan, Ankara Sancak Mahallesi Muhtarı Serap Muhammed, şiddet gören kadınlar, üst üste gelen çocuk gelinleri konu alan rollerini başarıyla yürüttüler. Biz muhtarlar olarak panelde bu konudaki düşüncelerimizi açık açık dile getirerek devletin bu önemli soruna acilen çözüm getirmesini istedik."
Paneli, CHP'li Bakırköy Belediye Başkanı Opr. Dr. Bülent Kerimoğlu, Sanatçı-Yazar Ekrem Ataer, Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu da izledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!