Kadın adaylar şiddeti konuştu

Güncelleme Tarihi:

Kadın adaylar şiddeti konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2011 00:00

Konak Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, milletvekili adayları İlknur Denizli (AK Parti), Seniye Nazik Işık ve Elif Tataroğlu (CHP), Serap Özöktem (MHP), Özlem Başkaya ve Ezgi Yaman’ı (DP) Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde konuk etti.

Haberin Devamı

Adaylar partilerinin kadınlara yönelik projelerini, meclis üyeleri ve semt merkezlerinde eğitim gören hemcinsleriyle paylaştı. Tüm adaylar, işyaşamında kadının daha çok yer alması gerektiğinde birleşti. Adaylar  giderek artan şiddete, tecavüze uğrayan, ezilen hemcinslerinin haklarını koruma ve ceza yasalarında gerekli değişiklikler yapılması için girişimlerde bulunma sözü verdi. İlknur Denizli AK Parti’yi seçme nedeni ve yapmak istedikleriyle ilgili şunları söyledi:

Eşi kriterler gerek

“Kadınların sosyal hayatta ve iş hayatında daha çok yer alması için ilk başta erkeklerin el kaldırması lazım. Kadınlara, iş hayatındaki başarının sosyal hayatta da başarı getireceğine inanıyorum. Mecliste, kadınlar ve erkekler için aranan kriterlerin eşit olması lazım. Ben Ankara’ya trafiği felç etmek için gidiyorum. AK Parti’yi seçme nedenim ise bu kentle derdim olduğu içindir.”
Seniye Nazik Işık, yıllardır CHP Kadın Kolları Genel Sekreterliği yaptığı için Ankara’da bulunduğunu belirtti, “Giderek sertleşen bir Türkiye var. Bu da kırılmanın olacağı bir Türkiye demektir. Bunun sonucunda da en büyük zararı Türkiye görecektir. Pozitif ayrımcılığın her alanda uygulanması gerektiğine inanıyorum. Töre ve namus cinayetlerinde suçluların en ağır şekilde cezalandırılması için Türk Ceza Kanunu’nda değişiklik yaparak Güldünya Yasası çıkaracağız” dedi.
Tataroğlu ise 33 yaşında bir aday olarak, siyaseti gençleştirmek, kadınlaştırmak için önemli bir adım attıklarını ifade ederek, “106 kadın milletvekili adayı olan tek partiyiz. Şu anda 8 kadın milletvekilimiz var. 24. Dönemde 30-38 kadın milletvekili olacağını öngörüyoruz” diye konuştu.
Yaman ve Başkaya da kadına önem ve değer veerilmesi, söz hakkı tanınması gerektiğini vurguladı. Özöktem de, “Bir kadın olarak elimi taşın altına sokmak istedim. Konak Belediyesi’nin düzenlediği panelde yer almaktan çok mutluyum. Benzer panellerde yine bulunmak isterim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!