Kaçan balık büyük oldu

Güncelleme Tarihi:

Kaçan balık büyük oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2010 00:00

Ersun Yanal tarafından getirildiği Manisaspor’da, “Bundan futbolcu olmaz” diye 15 bin euroya Elazığspor’a verilen Ersan Gülüm, iki yılda yaptığı inanılmaz çıkışla önce Beşiktaş’a, oradan da A Milli Takım’a sıçradı.

Haberin Devamı

MANİSASPOR’un iki sezon önce, “Bundan futbolcu olmaz” diye 15 bin euroya Elazığspor’a verdiği Ersan Gülüm, iki yıl içinde (A) Milli Takım’a kadar yükselerek inanılmaz bir başarı öyküsünün kahramanı oldu. Eski futbolcularını izlerken içi giden Manisasporlu yöneticiler ise, Beşiktaş’ın bu sezon 4 milyon euro satış opsiyonu ile Adanaspor’dan kiraladığı Ersan için, “Kaçan balık büyük olur” değerlendirmesinde bulunuyor.

Altı ay idmana çıktı

Gurbetçi bir ailenin çocuğu olarak Avustralya’da doğan Ersan, burada ümit milli takıma kadar yükseldi. İngiltere’de katıldıkları bir turnuvada Ersun Yanal’ın izleme komitesi tarafından beğenilen Gülüm, 2006’da Manisaspor’a davet edildi. Manisa’ya geldikten sonra 6 ay sadece antrenmanlara çıkan Ersan, 10 Temmuz 2006’da siyah-beyazlı kulüple resmi mukavele yaptı.

Yılmaz Vural istemedi

Uzun süre PAF Takım’da oynayan futbolcunun eğitimi ile Ersun Yanal ve ardından Giray Bulak yakından ilgilendi. Ancak Bulak’tan sonra göreve gelen Yılmaz Vural, Ersan’ı kadroda istemeyince yönetim bedelsiz olarak Elazığ’a kiraladı. Yarım sezon Elazığ’da kiralık oynayan bu futbolcunun bonservisini 15 bin euroya alan Elazığspor, Ersan’ı 2008-09’da 180 bin euroya Adanaspor’a sattı. Adana’da başarılı bir sezon geçiren Ersan’ı sezon başında kiralayan Beşiktaş, bu oyuncunun bonservisini almak isterse, Adana’ya 4 milyon euro ödeyecek.

Yolunu biz açtık

Haberin Devamı

Manİsaspor’un Elazığ’a vermekle Ersan’a büyük iyilik yaptığını söyleyen Genel Menajer Öner Karalar, “Ersan bize geldiğinde çok toydu. Türkçeyi çok az konuşabilen, içine kapanık bir çocuktu. o dönem kadroda yer bulması gerçekten zordu. Yılmaz Vural istemeyince, oynayabileceği bir takıma gitmesi için önünü açtık ve Elazığ’a verdik. Önce Elazığ’da, ardından Adana’da çok iyi çıkış yaptı ve bugünkü noktaya geldi. Futbolda şans çok önemli. Ersan kendisine verilen şansı iyi değerlendirdi. Yolu açık olsun” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!