İZSU’dan online tahsilat dönemi

Güncelleme Tarihi:

İZSU’dan online tahsilat dönemi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2010 21:01

Haberin Devamı

BİLGİ işlem sistemini yenileyen İZSU, şubat ayında PTT’lerde de online su faturası ödeme uygulaması başlatıyor. Yeni sistemle birlikte gecikmiş su faturalarını bankaların da online alması sağlanacak. Yeni sistemin kurulum çalışmaları nedeniyle 30 Ocak-7 Şubat tarihleri arasında İZSU tahsilatları yapılamayacak.1 milyon 200 bin aboneye sahip olan izmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, İzmirliler’e daha hızlı, daha güvenilir ve daha çağdaş hizmet sunmak için bilgi teknolojilerini yeniliyor. 56 vezne, 22 banka, İZSU web sitesi ve PTT aracılığıyla abonelerine ulaşan İZSU, bilişim teknolojilerini etkin ve yaygın kullanmak hedefiyle başlattığı çalışmaları 2010 yılının ilk ayında tamamladı. Şubat ayının ilk haftasında yeni sistemi devreye alacak olan İZSU Genel Müdürlüğü, tüm donanım ve yazılımlarını en ileri IT Teknolojileri kullanarak yeniledi.

PTT’LERDE ONLİNE SİSTEM

Haberin Devamı

Buna göre, 8 Şubat tarihinden itibaren PTT’lerde de online ödeme sistemine geçilecek. Su faturası ödemeleri için yoğun olarak kullanılan PTT’lerin online sisteme geçmesi ile birlikte vatandaşların su faturası tahsilatları anında yapılacağı için, birikmiş borç nedeniyle kesilen sular, iki günlük işlem süresi yerine ödemenin yapıldığı gün açılacak.

BİR HAFTA TAHSİLAT YOK

Yeni sistemle birlikte bankaların da gecikmiş su faturalarını online alması sağlanacak. Bu uygulamaya da en kısa sürede geçilecek. Şubelerde ve veznelerdeki bilgisayarlar tamamen yenileyen İZSU, birimlerini; veri kapasitesi daha yüksek, hızlı 500 adet yeni bilgisayarlarla donatacak. Yeni bilgisayar sisteminin veri aktarımı ve kurulumu çalışmaları nedeniyle İZSU’nun bilgisayar sistemi çalışamayacağı için 30 Ocak-07 Şubat 2010 tarihleri arasında PTT, internet ve vezne tahsilatları yapılamayacak. Bu süre zarfında abonelerin mağdur olmaması amacıyla son ödeme tarihi geçmiş borçlara 01 Şubat- 05 Şubat 2010 tarihleri arasında gecikme cezası uygulanmayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!